Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Muizenoor in het gazon bestrijden

Muizenoor is een van de planten uit de familie van de Composieten, die veelal voorkomt als onkruid in het gazon.
Andere familieleden zijn: paardenbloem, biggenkruid en groen streepzaad. Hiervan is Muizenoor het lastigst, vooral als deze al in grote getale aanwezig is.

Ontstaan muizenoor in de grasmat #

De muizenoor is een overblijvende plant die overwintert als een kleine rozet met harige blaadjes. In het voorjaar vormen zich aan de basis van de plant uitlopers die eindigen in een nieuwe rozet. Deze nieuwe rozet wortelt bij contact met de grond en zo vormt zich al snel een dicht gras onderdrukkend en verstikkend tapijt. De bleekgele bloemen met hun korte steel verschijnen vroeg in de zomer.

Muizenoor voorkomen en bestrijden #

Muizenoor is veelvoorkomend op lichte grond en dan vooral op droge grond als de grasmat zwak is. Om te voorkomen dat de muizenoor een kans heeft is het dus nuttig de grond goed te voeden en hydrateren.

Bestrijden van de muizenoor kan door in het voorjaar de uitlopers met een ijzeren hark omhoog te harken. Snij ze vervolgens met een maaimachine af.

Ook chemische bestrijding is mogelijk. Dit moet eveneens gebeuren als de plant hard groeit. Zo nodig na vier of vijf weken herhalen.

Persoonsgegevens worden gebruikt voor de personalisatie van advertenties. Cookies kunnen worden gebruikt voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties.. Door 'Oké, sluiten' te kiezen of naar een volgende pagina te navigeren geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor het aanpassen van de toestemming of lees onze privacy policy.
Annuleren