Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Kan ik graszoden leggen in de winter?

Een vraag die we vaak gesteld krijgen is of het mogelijk/verstandig is om graszoden te leggen gedurende de winter. Onze graszoden kunnen het hele daar door gelegd worden. Ook in het najaar en de winter is het dus mogelijk om nieuwe graszoden te leggen.

Graszoden leggen in de winter

Graszoden leggen bij een bevroren ondergrond #

Hoewel de tijd van het jaar op zichzelf geen obstakel is voor het leggen van graszoden, is de toestand van de ondergrond dat wel. Als er vorst in de bodem zit is het niet mogelijk om de graszoden te oogsten of te leggen. Wanneer de grond zich in een bevroren toestand bevindt kunnen de zoden niet goed wortelen en zal het gras afsterven.

Ben je van plan in de wintermaanden graszoden te gaan leggen? Houdt dan de grondtemperatuur in de gaten via bijv. Buienradar.

Voordelen van het leggen in de winter #

Het aanleggen van het gazon met graszoden in de winter heeft een aantal voordelen:

  • Bij hoge temperaturen in de zomer moeten graszoden snel gelegd worden voor het beste resultaat. ’s Winters hoef je daarmee wat minder haast te maken.
  • Door de graszoden in de winter te leggen kan je in het voorjaar gelijk genieten van een mooie tuin.
  • Als het gras in de winter gelegd is, dan is het reeds een stuk sterker voor de zware zomerperiode dan wanneer het pas in het voorjaar gelegd wordt.
  • Doordat de winter over het algemeen een stuk natter is dan het voorjaar hoef je minder vaak te sproeien.
Persoonsgegevens worden gebruikt voor de personalisatie van advertenties. Cookies kunnen worden gebruikt voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties.. Door 'Oké, sluiten' te kiezen of naar een volgende pagina te navigeren geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor het aanpassen van de toestemming of lees onze privacy policy.
Annuleren