Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Wanneer mag ik op de nieuwe graszoden lopen?

Doorgaans kunt u binnen 2 tot 3 weken het gazon intensief gaan betreden, rustig er overheen lopen kan sneller. Bij warm weer kan het gazon sneller betreden worden, want de graswortels groeien dan harder en daardoor is de ondergrond eerder stabiel.

Waarom geldt het advies om niet op nieuwe graszoden te lopen? #

Het advies is om het gras net na de aanleg met rust te laten. Rustig over het gras lopen met platte schoenen kan eigenlijk geen kwaad. Het gras kan ook wel gelijk tegen betreding. Het probleem zit hem in de ondergrond.
De ondergrond is vaak nog niet stevig en kan gaan nazakken als deze te snel betreden wordt. Wanneer de wortels van de graszoden dieper in de ondergrond gaat wortelen wordt het gazon steeds steviger en zal deze minder nazakken.

Met groeizaam weer kan het gazon doorgaans na twee weken intensief betreden worden. Twijfelt u? Beoordeel het gazon dan eerst zelf voordat u uw kinderen er op laat spelen. Als het gazon stevig aanvoelt dan mag er gespeeld gaan worden!

Persoonsgegevens worden gebruikt voor de personalisatie van advertenties. Cookies kunnen worden gebruikt voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties.. Door 'Oké, sluiten' te kiezen of naar een volgende pagina te navigeren geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor het aanpassen van de toestemming of lees onze privacy policy.
Annuleren