Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Wanneer graszoden bemesten?

Bij de aanleg van uw gazon is het belangrijk om de graszoden de juiste bemesting te geven. De graszoden zijn door het oogsten op het land veel wortels verloren. Wanneer u de graszoden bemest bevordert u de groei van nieuwe wortels zodat de graszoden snel vastgegroeid zijn. Hierdoor zijn de graszoden minder lang weersafhankelijk en kan u uw nieuwe gazon eerder betreden.

Bemesting op of onder het gras #

Afhankelijk van de bemesting die u hebt moet deze door de ondergrond gemengd worden, kan deze over de ondergrond heen gestrooid worden of gelijk na aanleg over het gras.

De aanlegbemesting die wij verkopen kan zowel onder de grasmat als er overheen. Zelf passen wij hem altijd over het gras toe. Tijdens het leggen komt er namelijk nog wel eens een deukje in de ondergrond. Dit harken wij dan nog weg. Als de bemesting al gestrooid zou zijn dan verplaats je deze van de ene naar de andere plek.

Geen kunstmest bij nieuwe graszoden #

Let op! Gebruik nooit kunstmest onder de graszoden. Kunstmest (bijv NPK 12-10-18) is zo scherp dat het de tere wortels van de graszoden verbrand.

Persoonsgegevens worden gebruikt voor de personalisatie van advertenties. Cookies kunnen worden gebruikt voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties.. Door 'Oké, sluiten' te kiezen of naar een volgende pagina te navigeren geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor het aanpassen van de toestemming of lees onze privacy policy.
Annuleren