Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Wanneer mag ik de graszoden voor het eerst maaien?

De graszoden mag u eigenlijk gelijk maaien wanneer de sprietjes te lang zijn geworden. Dus als na 5 dagen het gras al 8 of 9 cm lang is dan mag u het gras voor de eerste keer gaan maaien.

Graszoden voor het eerst maaien #

Zorg dat u het gras de eerste keer niet te kort maait, een lengte van ongeveer 4 tot 5 cm is ideaal. Bij voorkeur maait u de graszoden de eerste keer met een handmaaier of robotmaaier. Het is niet verstandig om al binnen een week met een zitmaaier het gras te gaan maaien. Met een zitmaaier moet u wachten tot het gras goed vastgegroeid is.

Graszoden de eerste keer maaien met een robotmaaier

Wanneer de eerste keer maaien na de winter? #

Na de winterperiode is het vaak even afwachten wanneer het juiste moment is om het gras voor de eerste keer te maaien. De temperatuur en vochtigheidsgraad van de grond spelen hierbij een belangrijke rol.

Wacht met maaien tot:

  • De grond voldoende is opgedroogd. Als de grond te nat is, kan het maaien het gras beschadigen en de wortels verzwakken.
  • Het gras ongeveer 8-10 centimeter lang is. Dit betekent dat het gras voldoende tijd heeft gehad om te groeien na de winter en sterk genoeg is om te worden gemaaid.
  • De nachttemperatuur niet meer onder het vriespunt daalt. Gras is kwetsbaar voor vorst en kan na het maaien sneller beschadigd raken.

Maai het gras bij de eerste maaibeurt niet te kort. Een maaihoogte van 5-7 centimeter is ideaal. Door het gras op deze hoogte te maaien, geef je het de kans om sterker te worden en beter bestand te zijn tegen onkruid en ziektes.

Maai het gras regelmatig, bij voorkeur eens per week, om het gezond en mooi te houden. Regelmatig maaien bevordert een dichte grasmat en voorkomt dat onkruid de kans krijgt om te groeien. Houd de maaihoogte consistent en vermijd het verwijderen van meer dan een derde van de grashoogte bij elke maaibeurt.

Volg deze richtlijnen en geniet van een prachtig groen gazon in het voorjaar!

Persoonsgegevens worden gebruikt voor de personalisatie van advertenties. Cookies kunnen worden gebruikt voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties.. Door 'Oké, sluiten' te kiezen of naar een volgende pagina te navigeren geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor het aanpassen van de toestemming of lees onze privacy policy.
Annuleren