Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Gazon bemesten in het najaar

Het gazon moet in principe het hele jaar door bemest worden. In de meeste gevallen vind de meeste bemesting plaats kort na de aanleg van nieuwe graszoden. Dit is noodzakelijk om het gras goed te laten groeien. Echter is het van belang om het hele jaar door te bemesten. Per seizoen is er een andere reden waarom u moet bemesten, waarbij ook een ander soort bemesting van toepassing is. Waarom het van belang is om gras en gazon te bemesten in het najaar, en hoe dit werkt, leest u hier.

Waarom gazon bemesten in het najaar? #

Goede bemesting van het gazon in het najaar zorgt ervoor dat het gazon goed de winter doorkomt. Hierdoor kunt u vervolgens direct in de lente genieten van een groen en gezond gazon. Bemesting in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon doorgroeit en sterker wordt. Door het dikke gazon krijgt onkruid minder tot geen kans om te groeien, waardoor de kwaliteit van het gazon blijft gewaarborgd.

gras en gazon bemesten najaar

Waarmee bemest ik gras in het najaar? #

Bij de keuze van bemesting raden wij ten eerste altijd aan om mest zoals deze organische mest te gebruiken. Organische mest is namelijk niet schadelijk voor mensen, dieren en overig bodemleven. Let hierbij goed op dat u kiest voor organische mest wat veel ijzer bevat. IJzer wordt goed opgenomen door het gras, wat resulteert in een mooie donkergroene en sterke grasmat. Hiermee komt uw gazon zeker de winter goed door.

Hoe bemest ik mijn gazon in het najaar? #

Gebruik voor het bemesten van uw gazon in het najaar altijd een strooiwagen, of strooi de bemesting met de hand. Op deze manier een gazon bemesten resulteert in gelijkmatige verdeling van de bemesting. Het ongelijk bemesten van uw gazon resulteert vaak in kale plekken of plekken met veel onkruid, aangezien sommige plekken onvoldoende bemesting zullen krijgen.

Persoonsgegevens worden gebruikt voor de personalisatie van advertenties. Cookies kunnen worden gebruikt voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties.. Door 'Oké, sluiten' te kiezen of naar een volgende pagina te navigeren geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor het aanpassen van de toestemming of lees onze privacy policy.
Annuleren