Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Hoe graszoden bemesten?

Bij de aanleg van graszoden adviseren wij om onze speciale aanlegbemesting mee te bestellen. Dit is een organische bemesting in korrelvorm waardoor deze makkelijk te strooien is en geen kans op verbranding van het gras of de wortels geeft.

Bemesting onder of over de graszoden? #

De bemesting kan net zo goed onder het gras als er overheen gestrooid worden. Zelf kiezen wij ervoor om de bemesting na het leggen van de graszoden over het gras te strooien. Tijdens het leggen van het gras lopen wij namelijk nog wel eens over de aarde en kan je deukjes in de ondergrond krijgen. Dit egaliseren wij later weer weg, maar dan zou je ook de bemesting verplaatsen. Dat is niet wenselijk.

Verspreiden van de bemesting #

De mest kan eenvoudig vanuit de hand over de graszoden worden gestrooid, wij lopen vaak over de banen van het gras heen en nemen per loop twee of drie graszoden breedtes mee om te bemesten. De korrels spreiden we door het door onze vingers te laten vallen over het gras. Het gelijkmatig verdelen van de mest door het te strooien als pepernoten is erg lastig en adviseren wij om niet te doen. Dit geeft namelijk vaak een ongelijk groeibeeld.

Persoonsgegevens worden gebruikt voor de personalisatie van advertenties. Cookies kunnen worden gebruikt voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties.. Door 'Oké, sluiten' te kiezen of naar een volgende pagina te navigeren geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor het aanpassen van de toestemming of lees onze privacy policy.
Annuleren