Vóór 13.00 besteld, in 1 werkdag bezorgd!
Levering door héél Nederland
Klanten beoordelen ons met een 9+
Bereken direct uw prijs
Bent u een hovenier? Bekijk dan hier uw mogelijkheden

Veldbies in het gazon

Veldbies (Luzula campestris) wordt dikwijls voor gazongras aangezien, tot dat de bosjes kastanjebruine bloemen in het voorjaar verschijnen. De bladeren van de veldbies lijken op die van de fijnere grassoorten, maar zijn breder, donkerder groen en licht gefranjerd met lange, bleke, zijdeachtige haren. Bij donker weer lijken stukken waar hij groeit donkerder dan de omringende grasmat. Bij onder een hoek invallend zonlicht hebben de stukken een zilverige weerschijn.

Oorzaak veldbies #

Veldbies is een overblijvende plant met een losse, bossige habitus, die zich langzaam verbreidt door middel van korte, kruipende uitlopers. De veldbies is vooral veelvoorkomend op arme, iets zure grond met weinig voedselreserves.
Hij kan opkomen uit zaad of meekomen met graszoden van slechte kwaliteit. Lees meer over hoe je voor graszoden van goede kwaliteit kiest.

Veldbies tegengaan #

Om veldbies tegen te gaan moet u het gazon regelmatig voeden en compost strooien om de grasmat sterk te maken.
Geef op lichte, zeer zure grond in de winter wat gemalen kalk (niet meer dan 60 gram per m2) of in het voorjaar 60 gram per m2 kalkstikstof. Dit zal de groei van het gras stimuleren en de kansen van de zaailingen verlagen. Begin met maaien in het voorjaar voor het zaad zich gaat vormen. Chemische bestrijding kan in het voorjaar na de bemesting als de plant goed groeit. Herhaal om de vier tot vijf weken.

Persoonsgegevens worden gebruikt voor de personalisatie van advertenties. Cookies kunnen worden gebruikt voor zowel gepersonaliseerde als niet-gepersonaliseerde advertenties.. Door 'Oké, sluiten' te kiezen of naar een volgende pagina te navigeren geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor het aanpassen van de toestemming of lees onze privacy policy.
Annuleren