Graszoden kopen in Haarlem

Voor een kleine stad heeft Haarlem zeker een overvloed aan culturele hoogtepunten en door de omvang ervan kunt u in de loop van één dag verschillende van zijn verbazingwekkende attracties doorkruisen. Deze musea, galeries, restaurants en monumenten zijn allemaal verspreid over het middeleeuwse centrum van Haarlem – een plek die zelf een architectonische schat is. Wilt u graag inspiratie opdoen voor gloednieuwe graszoden voor in uw eigen tuin? Met de vele mooie hofjes is Haarlem uitstekend geschikt om de mooiste graszoden te bekijken.

Ontdek Haarlem en de nabijgelegen plaatsen op de fiets

Haarlem ligt op slechts 20 kilometer van Amsterdam en op de fiets reizen is een makkie. De reis duurt ongeveer een uur en doorkruist verschillende schilderachtige locaties, waaronder het rustieke dorp Zwanenburg. Of pak een fiets in Haarlem en verken de westkant van Noord-Holland. De stad grenst terug aan een enorm nationaal park dat zich helemaal tot aan de zee uitstrekt en fietsen door deze enorme, groene ruimte kan worden omgetoverd tot een korte dagtocht die stopt bij de badplaats Zandvoort. De ideale plek om wat inspiratie op te doen voor graszoden voor uw eigen achtertuin!

Proef wat lokaal bier bij de Haarlemse brouwerij Jopen

In 2005 verplaatste de Haarlemse brouwerij Jopen haar hoofdfabriek naar een enorme kerk aan de rand van het middeleeuwse stadscentrum van de stad. Deze glorieuze biertempel bevat verschillende voorzieningen, waaronder een luxe café, een tapkamer en een museum. Alle heerlijke bieren van Jopen kunnen rechtstreeks uit het vat worden geproefd en worden genoten naast een schaal met gefrituurde Hollandse snacks. Haarlem is ook de thuisbasis van brouwerij Uiltje, een kleinere ambachtelijke onderneming die een intiem proeflokaal bezit dat net ten noorden van de Jopenkerk ligt. Heeft u uw favoriete bier gevonden? Geniet dan thuis na van een heerlijke smaak op uw gazon, aangelegd met de graszoden van Graszodenkopen.nl.

Herbeleef de Nederlandse Gouden Eeuw

De Nederlandse meester Frans Hals maakte naam in Haarlem en bracht een revolutie teweeg in de portretschilderkunst terwijl hij voor de gemeenteraad werkte. Ter ere van zijn werk opende de gemeente Haarlem in 1862 het Frans Hals Museum. Dit prachtige museum bezit de grootste collectie portretten van Frans Hals ter wereld en bevat ook duizenden kunstwerken van andere iconische schilders die aan het werk waren tijdens de Gouden Eeuw.De geplaveide straten van Haarlem zijn bezaaid met ateliers en galerijen. Veel kunstenaars hebben zich in de stad gevestigd en verkopen hun werk rechtstreeks vanuit hun ateliers. Voor internationale kunst gaat u naar De Hallen; een satellietinstituut dat wordt geleid door het Frans Hals Museum. De galerie is verdeeld over twee locaties in de Haarlemse Grote Markt en richt zich op een grensverleggend, sociaal geëngageerd visueel kunstwerk.

Klantervaringen in Haarlem

Klantervaring van Gazi uit Haarlem

“Satisfied, but it could have been perfect.”

Ordered then delivered by 2 days. quite fast. Grass delivered after 13h, so the grass was a bit dry already. Several places of grass were already yellow, which means they were burnt in hot and dry weather. Though it can happen as the weather was quite warm and dry, but expect it were well taken care of. Overall, I am satisfied. it could have been perfect, but this kind of natural product can normally be like this. So, I would give 9 out of 10.

Gazi - Haarlem - 2020-06-14
Klantervaring van Michel reep uit HAARLEM

“Goed sterk gras ”

Mooi sterk gras hecht snel aan dit was na 24 uur

Michel reep - HAARLEM - 2020-05-30

Graszoden bezorgen Haarlem

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Haarlem en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Haarlem

Veelgestelde vragen in Haarlem

Hoe snel kunnen graszoden in Haarlem geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Haarlem?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.