Graszoden sproeien: waarom is het zo belangrijk?

Wilt u een mooi, egaal groen gazon, dan is het belangrijk om uw graszoden te sproeien en goed te onderhouden. Sproeit u niet, dan droogt de grond uit, groeit het gras amper en hebben mos en onkruid vrij spel. Wilt u weten hoe u goed sproeit en wanneer u dat het beste kunt doen? Lees dan verder.

Hoe en wanneer kunt u uw graszoden het beste sproeien?

Hoe vaak moet u uw graszoden sproeien om een gezonde, egaal groene grasmat te krijgen? Dat is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de vochtigheid van de grond, de grondsoort en de leeftijd van het gazon. In principe is twee keer per week prima. Probeer dit ’s ochtends vroeg te doen. Op die manier kunnen uw graszoden de hele dag profiteren van het verkregen water. Waarmee u de graszoden water geeft, maakt niet zoveel uit. Het zou kunnen met een vaste installatie of gewoon met een tuinslang.

Let op: pas gelegde graszoden vaker sproeien

Gaat u nieuwe graszoden bij Graszodenkopen.nl kopen of heeft u ze pas laten leggen, dan is het belangrijk vaker te sproeien. Spuit de eerste 4 à 6 weken zeer regelmatig, soms wel een paar keer per dag. Ook als de zon fel schijnt.

Nieuwe graszoden sproeien kan eenvoudig met een zwenksproeier. Maar als u graszoden aan gaat leggen overweeg dan ook eens om gelijk pop-up sproeiers te plaatsen. Tijdens de aanleg is dit eenvoudig te integreren en het maakt het besproeien in de toekomst een stuk eenvoudiger.

Ontstaan er plassen bij sproeien graszoden? Beluchten!

Bij een uitgedroogde grond is het mogelijk dat bij het sproeien van graszoden, plassen water blijven liggen. De grond en wortels kunnen in zo’n situatie simpelweg het water niet opnemen. Beluchten is hier de oplossing. U maakt dan gaatjes in de grond, vult deze met zand, waardoor het water bij de wortels kan komen. Als het water blijft liggen betekend dat dus niet perse dat uw nieuwe graszoden teveel water krijgen.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op over het sproeien van graszoden en we helpen u graag verder.