Graszoden kopen in Zwaag

Het prachtige dorp Zwaag ligt in de gemeente Hoorn en heeft zo’n 3000 inwoners. Het is waarschijnlijk gesticht rond de 13e eeuw en heeft tijdenlang een strijd ondergaan met Hoorn over haar stadsrechten. Zwaag was altijd in het bezit van deze prestigieuze stadsrechten, maar heeft deze moeten afstaan aan Hoorn. Sindsdien is Zwaag altijd een dorp gebleven met een stadswapen van een omgewende ooievaar. Gezien de grote invloed van de landbouwsector hadden tot de 20e eeuw de boeren het meest te vertellen. Toen de glastuinbouw de overhand kreeg vanaf 1900 werden er steeds meer kassen gebouwd in Zwaag en omgeving. Deze prachtige kassen staan vaak op glooiende grasvelden en dit is een magnifiek gezicht in deze streek. Door het aanleggen van graszoden in uw tuin kunt u een soortgelijke uitstraling creëren. Het kopen van een nieuwe grasmat is tegenwoordig helemaal hip en past perfect in het straatbeeld van Zwaag. Overweeg ook eens onze graszoden te kopen en neem eens een kijkje op onze website voor de mogelijkheden.

Carnaval in een lintdorp


Oorspronkelijk was Zwaag een lintdorp met enkele zijpaden zoals het Unjerpad. Een lintdorp is een lang uitgestrekt dorp dat zich langs een kanaal of dijk ontwikkeld heeft. Hierdoor ontstond er in het verleden een langgerekte aaneengesloten bebouwing, die men tegenwoordig een lintbebouwing noemt. Langzaamaan is Zwaag zo uitgebreid dat er van die oude structuur nog waar weinig te vinden valt, behalve in de straten waar de oudere bebouwing staat, zoals de Dorpsstraat. Hier kan men de karakteristieke lintbebouwing nog heel goed zien met een aantal bruggen die over de sloot zijn gemaakt richting woningen & boerderijen. Ook u kunt bijdragen aan de karakteristieke uitstraling van het dorp door het kopen van onze graszoden en het aanleggen van een nieuwe grasmat in de voor- of achtertuin! Verder is het nog bijzonder dat in Zwaag ieder jaar carnaval wordt gevierd, wat normaal gesproken alleen ten zuiden van de rivieren plaatsvindt. De optocht in Zwaag trekt per jaar zo’n 50.000 bezoekers! 

De Rozenbuurt in Zwaag

Er loopt momenteel een onderzoek vanuit de gemeente van Hoorn of er op het voormalig terrein van Rozenkwekerij Balk, een woningbouwproject te realiseren valt. Samen met een aantal architecten en de gemeente wordt er gewerkt aan een ontwerp voor een stedenbouwkundig plan. Zodra dit plan gereed is, start men de vergunningsprocedure op. In dit plan wordt plaats gemaakt voor circa 450 woningen in verschillende prijscategorieën. Men spreekt over rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen in dit project. De Rozenbuurt biedt voor jong en oud een woning in hun eigen dorp, waarbij de openbare ruimte mee wordt genomen in het bouwplan. Zo zal er een groene natuurlijke strook langs de Oostergouw aangelegd worden waar men door het hele plan kan wandelen en kinderen kunnen spelen. Daarbij heeft de kerk een prominente plaats en door zichtlijnen is de toren van de kerk vanuit het hele bouwplan goed zichtbaar. Heeft u interesse om in de Rozenbuurt te gaan wonen? Twijfel dan niet om ook een nieuwe grasmat in de tuin aan te leggen! Het kopen van graszoden is helemaal hip en is bij ons op de website ontzettend makkelijk! Indien gewenst, komen wij de graszoden leveren bij u thuis. Of, u komt ze gewoon zelf bij ons in de winkel uitzoeken en kopen. 

Klantervaringen in Zwaag

Klantervaring van Maykel  uit Hoorn

“Prima kwaliteit, snel geleverd. ”

Bij de levering zit een uitstekende brochure waar alles duidelijk in wordt uitgelegd. Heel fijn.

Maykel - Hoorn - 2019-09-05
Klantervaring van Timothy uit Hoorn

“Snel en top kwaliteit!!”

Dag van te voren besteld, en de volgende ochtend was de chauffeur er al om half 9 met de graszoden. In een woord TOP! En de kwaliteit van het gras zelf is ook gewoon top en makkelijk zelf te leggen.

Timothy - Hoorn - 2020-09-09

Graszoden bezorgen Zwaag

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zwaag en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zwaag

Veelgestelde vragen in Zwaag

Hoe snel kunnen graszoden in Zwaag geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zwaag?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.