Graszoden kopen in Zuid-Scharwoude

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin heeft u vele keuzes te maken. Wilt u een siertuin met een bijzondere collectie planten of is een functionele tuin meer uw smaak? Moet de ruimte om het huis een verlengde van de woonkamer worden, met een buitenkeuken en veel speelruimte? Een ding hebben deze tuinen met elkaar gemeen, een mooi gazon is het middelpunt. Bij het aanleggen van de grasmat kunt u voor inzaaien kiezen of voor het kopen van graszoden. Het leggen van grasmatten heeft als voordeel dat u in één dag een gebruiksklaar gazon heeft. Wij kunnen het hele jaar door, in Zuid-Scharwoude en omgeving, vers gestoken graszoden leveren. Aan het einde van dit artikel vindt u alle informatie over onze service.

Wonen in Zuid-Scharwoude

Het nieuwbouwproject De Nieuwe Veiling, gelegen op een 10 hectare groot terrein, wordt op de plek van de voormalige groenteveiling gebouwd. Een aantrekkelijk woongebied, waar kleine intieme straatjes, veel openbaar groen en waterpartijen voor een prettig woonklimaat zorgen. De verschillende kleuren van de huizen en de unieke woningtypes maken het wonen in deze wijk tot een bijzondere ervaring. Door de natuurlijke inrichting van het openbare gebied gaan oud en nieuw vloeiend in elkaar over. In het nabijgelegen centrum zijn alle voorzieningen aanwezig en kunt u gezellig winkelen of in een van de restaurants lekker gaan eten.

Recreatie in Zuid-Scharwoude

Het “Rijk der Duizend Eilanden” bestond vóór 1970 uit ongeveer 15000 eiland akkers. Het daarop geteelde voedsel werd met boten naar de veiling gebracht. Museum Broek en Veiling laat het verleden voor u herleven. Van hieruit kunt u, zonder een extra kaartje te kopen, een schitterende rondvaart door dit waterrijke en groene landschap maken. U kunt hier ook een fluisterboot, een akkerschuit of kano huren om dit eenmalige gebied van Noord-Holland te verkennen. Ook de sportvissers komen hier niets tekort. Bij de Noorderplas worden overwegend snoeken gevangen.

Graszoden leggen in Zuid-Scharwoude

Het is plezierig wonen in deze landelijke omgeving waar het verleden de moderne maatschappij ontmoet. De nieuwe wijken worden met respect voor de natuur aangelegd en dat spiegelt zich in de aanleg van de mooie tuinen rond de huizen. Het gebruik van een natuurlijke beplanting rond een mooi gazon zorgt voor een geleidelijke overgang naar het omliggende gebied. Wilt u snel van een verzorgde tuin genieten is het kopen van graszoden een goede beslissing.

Graszoden bestellen in Zuid-Scharwoude

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of de bestaande opnieuw inrichten, het kopen van graszoden is de snelste manier om een mooi grasveld aan te leggen. Met onze ervaring, opgedaan in heel Noord-Holland, willen wij u graag helpen bij het kopen van de beste grasmatten voor uw tuin.

Klantervaringen in Zuid-charwoude

Klantervaring van Gazi uit Haarlem

“Satisfied, but it could have been perfect.”

Ordered then delivered by 2 days. quite fast. Grass delivered after 13h, so the grass was a bit dry already. Several places of grass were already yellow, which means they were burnt in hot and dry weather. Though it can happen as the weather was quite warm and dry, but expect it were well taken care of. Overall, I am satisfied. it could have been perfect, but this kind of natural product can normally be like this. So, I would give 9 out of 10.

Gazi - Haarlem - 2020-06-14
Klantervaring van Michel reep uit HAARLEM

“Goed sterk gras ”

Mooi sterk gras hecht snel aan dit was na 24 uur

Michel reep - HAARLEM - 2020-05-30

Graszoden bezorgen Zuid-charwoude

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zuid-charwoude en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zuid-charwoude

Veelgestelde vragen in Zuid-charwoude

Hoe snel kunnen graszoden in Zuid-charwoude geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zuid-charwoude?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.