Graszoden kopen in Wormerveer

Het gras bij de buren is altijd groener… Kent u die uitdrukking? Koopt u uw gras bij graszodenkopen.nl, dan wordt het uwe gezien door uw buren. Wij leveren op bestelling door heel Nederland. 

Ook als inwoner van het historische Wormerveer nodigen wij u uit om uw graszoden bij ons te bestellen. Het zal uw directe omgeving natuurlijker en letterlijk groener maken. 

Over Wormerveer

Sinds 1974 maakt Wormerveer deel uit van de gemeente Zaanstad. Er wonen ruim 11.000 inwoners in dit dorp aan de Zaan, net boven Amsterdam. 

Halverwege het vorige millennium begon een serieus groeiproces van dit dorp. In de vorige eeuw werd de plaatselijke economie gekenmerkt door: 

 • de cacao- en chocolade-industrie
 • de rijstverwerking van rijst
 • de chemische industrie
 • de grafische sector.

Diverse molens liggen aan de basis van de vorming van dit dorp. Met de oliemolens werd olie uit zaden geperst. Als voortvloeisel uit dit voor Wormerveer gouden olietijdperk is de bijnaam van de inwoners Gladoren. 

Nog altijd bepalen de windmolens het dorpsbeeld. Water en veel groen gras komen ook veelvuldig voor ogen bij wie aan dit dorp denkt. Als u overweegt graszoden te kopen voor uw tuin, past die overweging dus prima in het straatbeeld. Het is letterlijk èn figuurlijk verfrissend. Voegt u iets toe aan de omvang van het groengehalte van uw dorp? 

Natuur in de buurt

Tussen Wormerveer. Wormer, Purmerend en De Rijp ligt een prachtig natuurgebied. Dit voormalige veenmoeras van zo’n duizend jaar oud bestaat inmiddels uit een diversiteit aan vaarwegen door het groene veenweidelandschap. Zo is het Wormer- en Jisperveld een bijzonder vogelrijk gebied. Er leven zowel water- als weidevogels. Met het kopen van graszoden via onze webwinkel sluit u uw tuin dus uitstekend aan op de uitstraling van deze regio. 

Leuk om te weten

Een paar rijksmonumenten in Wormerveer mogen in dit verhaal niet onvermeld blijven. Denk bijvoorbeeld aan een aantal Zaanse huisjes en de Hervormde kerk. De kerk is in de 17e eeuw gebouwd. Het oorspronkelijke fundament ligt er al vanaf het begin van de 16e eeuw. De oorspronkelijke kapel werd gebouwd om schippers op hun doortocht een goede zondagsrust te kunnen bieden. 

Een ander weetje is, dat diverse bekende Nederlanders hier geboren zijn. Denk bijvoorbeeld aan de dichter Herman Gorter, de schrijvers Cor Bruijn en Dick Laan, kanoster Mieke Jaapies en radio-dj Tim Klijn. 

Typisch Nederlands broodbeleg is chocoladehagelslag. Op vakanties trekt dit met onze landgenoten nog steeds de wereld door. Wist u dat het in 1918 in Wormerveer op de markt gebracht werd? 

Wist u ook dat het station van dit dorp al 1,5 eeuw oud is? Het ligt aan de spoorlijn tussen Zaandam en Uitgeest. En de weg er naartoe is met 75 meter de kortste stationsweg van ons land. 

Wist u tenslotte dat graszoden kopen goed is voor uw omgeving? Het is voor uw ogen een frisse, groene inspiratiebron. Ook in uw tuin kan het een verrijking zijn.

Klantervaringen in Wormerveer

Klantervaring van Rene uit Westzaan

“Helder en duidelijk ”

Super team die weten waar ze mee bezig zijn echt een aanrader

Rene - Westzaan - 2020-04-07
Klantervaring van Rene uit Westzaan

“Correct van a tot z”

Jongens weten waar ze mee bezig zijn en was keurig geregeld allemaal

Rene - Westzaan - 2020-04-03

Graszoden bezorgen Wormerveer

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Wormerveer en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wormerveer

Veelgestelde vragen in Wormerveer

Hoe snel kunnen graszoden in Wormerveer geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wormerveer?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.