Graszoden kopen in Vorden

Het dorp Vorden vormt onderdeel van de gemeente Bronckhorst en ligt daarmee in de provincie Gelderland. Aan dekzandgebied gelegen, vormde Vorden zich in al de Middeleeuwen. In 1235 werd Vorden een zelfstandige parochie en dat duurde tot het jaar 2005.

Toen zorgde een gemeentelijke herindeling ervoor dat Vorden op 1 januari van het jaar 2005 werd samengevoegd met meerdere buurgemeenten te weten:

 • Steenderen
 • Hummelo en Keppel
 • Zelhem
 • Hengelo

Samen met deze plaatsen vormde Vorden de gemeente Bronckhorst.

Op het gebied van ontwikkeling heeft er in het centrum van Vorden het nodige plaatsgevonden. Zo werden meerdere wegen verlegd en vond een verbreding van de stoepen plaats. Voor langparkeerders werd een nieuwe parkeerplaats aangelegd en op het gebied van groenvoorziening werden bomen aangeplant.

Graszoden kopen in Zutphen

Wilt u een nieuwbouwhuis en graszoden kopen in Gelderland, dan heeft u in Zutphen de optie om een woning te kopen. Zutphen vormt met meerdere gemeenten sinds 2001 een samenwerkingsverband genaamd Stedendriehoek.

De insteek van dit samenwerkingsverband op regionaal niveau is energieneutraal zijn voor het jaar 2030.

Hiervoor worden gezamenlijk meerdere initiatieven ontwikkeld en wel op de volgende gebieden:

 • Wonen en verkeer
 • Sociaal
 • Economisch

Duurzaamheid realiseren

Uw huis en graszoden kopen in de nieuwbouwwijk PUUR 21 brengt u niet alleen een prachtige woonomgeving, maar ook een ligging aan de IJssel en de Uiterwaarden.

Het kopen van graszoden voor uw tuin vormen zullen uw nieuwe woning een prachtig aangezicht geven.

Uw inbreng in duurzaamheid kan worden gerealiseerd met behulp van ledlampen, zowel in huis als in de tuin. Ook het plaatsen van onder andere vloerverwarming en zonnepanelen en het aanschaffen van een elektrische kookplaat kunnen de nodige verduurzaming realiseren.

Om te zorgen dat de binnenkant van uw nieuwe woning vrij van bouwgrond blijft, kunt u overwegen om de graszoden al in een vroeg stadium te kopen en te leggen. Door de graszoden tijdig rondom uw huis te leggen, oogt de realisatie van uw nieuwe woning direct een stuk concreter en voorkomt u een langdurige bouwomgeving rondom uw huis.

Bezienswaardigheden

Wonen in Gelderland biedt u volop ruimte om uw vrije tijd op een fijne manier in te vullen.

Aan evenementen zeker geen gebrek in de provincie. Zo kunt u een bezoek brengen aan de braderieën, jaarmarkten, maar ook een wat actiever uitje beleven tijdens de sport- en muziekevenementen.

Op het gebied van evenementen in Gelderland zijn de volgende het meest bezocht:

 • Zevenheuvelenloop
 • Zwarte Cross
 • Fruitcorso
 • Bloemencorso Lichtenvoorde
 • Airborne Wandeltocht

In Zutphen kunt u op cultureel gebied uw hart ophalen. Zo kunt u een rondgang maken langs meerdere monumenten, waarbij u zowel rijksmonumenten, oorlogsmonumenten en gemeentelijke monumenten zult tegenkomen. Zutphen is daarnaast rijk aan sculpturen, standbeelden en beeldhouwwerken.

Wilt u juist in alle rust uw vrije tijd doorbrengen in Zutphen, dan kan dat in uw nieuwe tuin, die u van graszoden heeft voorzien.

Klantervaringen in Vorden

Klantervaring van Gert uit Lochem

“Boven verwachting goed”

Snel en simpel bestellen via de website. En dan maar hopen dat het gras de kwaliteit heeft die je wenst. Want dat zie je niet op een website. Maar het is in 1 woord: geweldig! Levering gaat prima. De zoden zijn stevig en hebben mooi en handig formaat. Prima te verwerken. . Ik kan alleen maar zeggen: super tevreden!

Gert - Lochem - 2020-04-18
Klantervaring van Bennie plant uit Zelhem

“Super tevreden !”

Snelle levering, duidelijke site, voordelige prijs en mooi gras !!

Bennie plant - Zelhem - 2019-10-31

Graszoden bezorgen Vorden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Vorden en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Vorden

Veelgestelde vragen in Vorden

Hoe snel kunnen graszoden in Vorden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Vorden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.