Graszoden kopen in Tilburg

Graszoden in Tilburg kunt u bij verschillende tuincentra kopen, maar ook online bestellen. Dit is vaak een stuk voordeliger en u bent ervan verzekerd dat het aantal op voorraad is. Wij leggen en leveren graszoden in alle wijken van Tilburg.

Groene grasmatten in Tilburg

De gemeente Tilburg investeert veel in groen en streeft ernaar om een fijne plek voor mensen, dieren en planten te zijn. In het Tilburgse straatbeeld is al veel groen te zien, maar er zijn ook een heleboel mooie parken en natuurgebieden in Tilburg.

Nieuwbouwwijken in Tilburg

In Tilburg zijn veel nieuwbouwprojecten met een groen karakter.

Graszoden kopen in Park Centraal

Park Centraal wordt bijvoorbeeld gerealiseerd aan de westelijke rand van Tilburg. Het is een uniek project, waarbij een centraal park door de gehele lengte van de wijk loopt. Alle woningen liggen aan of kijken uit op het groene hart van deze nieuwbouwwijk. In het park komen verschillende boomsoorten, bloemrijke vakken en speelplekken voor verschillende leeftijden. Een groene (voor)tuin met grasmatten past daar natuurlijk mooi bij.

Grasmat aanleggen in de Waterkant

Een andere nieuwbouwwijk waar veel groen komt, is Aan de Waterkant. Dit nieuwbouwproject ligt op slechts 5 minuten van het centrum. Er is een prachtig uitzicht over landschapspark Moerenburg en elke gezinswoning krijgt een stadstuin.

Parken in Tilburg

Tilburg heeft veel parken om gezellig te wandelen, picknicken of een balletje te trappen.

Muzentuin

De Muzentuin is een geliefd park dat tussen de schouwburg en Fontys Hogeschool van Kunsten ligt. Er komen daarom veel studenten en creatievelingen, waardoor er altijd wel wat te zien of horen is.

Wandelbos

Tussen het centrum en de wijk Reeshof ligt het Wandelbos. Het Wandelbos is ideaal voor een lange wandeling met het gezin. Dit stadspark in Tilburg West heeft een aantal markante boomsoorten, zoals sequoia’s en mammoetbomen. Er is dus genoeg te zien tijdens de wandeling.

Reeshofpark

In de Tilburgse wijk Reeshof wonen meer dan 40.000 mensen. In het Reeshofpark is daarom een heleboel te zien en doen. Er zijn mooie gezonnen, een visvijver, speeltuin en skatepark. Ook zijn er regelmatig evenementen in dit groene park. Als u van een mooie, natuurrijke omgeving houdt waar ook veel te doen is voor kinderen, is het Reeshofpark dus zeker een bezoekje waard.

Kindvriendelijk Stadspark Tilburg

Een ander kindvriendelijk park is het Stadspark. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit park een stuk dichterbij het centrum bij de Oude Dijk. Het is een fijne plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen en perfect om een balletje te trappen. In het stadspark ligt namelijk het Johan Cruijff veldje waar altijd wel een potje voetbal wordt gespeeld.

Klantervaringen in Tilburg

Klantervaring van Dmr uit Tilburg

“Snelle en een goede service”

De graszoden zijn van een goede kwaliteit. De afspraken zijn duidelijk en worden ook nageleefd. Ondanks Corona is er super gehandeld. Echt een aanrader!

Dmr - Tilburg - 2020-05-03
Klantervaring van Deborah vd boom uit Tilburg

“Mooi fris speelgras”

Mooi op tijd geleverd makkelijk te leggen. Al jaren geleden ook besteld dus de keus was weer snel gemaakt. Super trots op de tuin!

Deborah vd boom - Tilburg - 2020-04-25

Graszoden bezorgen Tilburg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Tilburg en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Tilburg

Veelgestelde vragen in Tilburg

Hoe snel kunnen graszoden in Tilburg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Tilburg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.