Graszoden kopen in Tholen

In het Noorden van Zeeland is Tholen gelegen. Een gemeente met bijna 26000 inwoners en een oppervlakte van om en nabij 255 kilometer.

Niet alleen een waterrijk gebied, maar ook een gebied dat een enorme hoeveelheid natuur herbergt. Het natuurgebied Het Rammegors is er gekomen door de aanleg van het Schelde-Rijnkanaal en is ontstaan in 1971. Voor die tijd was het een slibdepot.

Het gebied valt onder beheer van Staatsbosbeheer en is een moerasgebied van ongeveer 145 hectare. Hier zijn slikken, zandplaten, kreken en schorren te vinden.

Een prachtig natuurgebied dat te vinden is in de gemeente Tholen.

Na de bedijking van een schor is dit natuurgebied ontstaan en wel vanwege de Deltawerken. De dijk is echter in 2010 weer doorgebroken en hierdoor heeft het getij weer de mogelijkheid gekregen om invloed uit te oefenen op het gebied. Dit heeft ertoe geleid dat de schorrenvegetatie zich inmiddels verder ontwikkelt. Ook het krekensysteem is weer zichtbaar door diverse ingrepen.

Fauna in Tholen

Het natuurlijke gebied heeft tot gevolg gehad dat er nu volop runderen en paarden grazen.

Ook zijn er diverse vogelsoorten te zien, waaronder:

 • lepelaars
 • moerasvogels
 • bosvogels
 • eenden

Bovendien foerageren ganzen hier in het voor- en najaar.

Een rustgevende groene oase in Tholen. Naast bovengenoemd natuurgebied ligt het natuurgebied Thoolse dijkbeemden ten noordwesten van Tholen.

Graszoden kopen in Halsteren

Uw zoektocht naar een nieuwbouwwoning in de nabijheid van Tholen kan u zomaar eens richting Halsteren voeren. Hier worden maar liefst 51 woningen gerealiseerd.

Gelegen aan een rustige en groene weg kunt u hier een huis en graszoden kopen. De woningen die hier worden gebouwd, zullen in de nabijheid veel grasvelden hebben.

Zaak dus om zelf ook graszoden te kopen en deze in uw tuin te leggen. Als u besluit graszoden te kopen, dan kunt u de graszoden op een door u gewenst tijdstip bij uw nieuwbouwwoning laten afleveren. De graszoden ophalen is echter ook mogelijk.

Weliswaar woont u hier nog net in de provincie Brabant, de provincie Zeeland ligt echter op steenworp afstand.

Geschiedenis van Halsteren

Het vermoeden bestaat dat Halsteren ontstaan is als turfwinningsdorp.

Op de Brabantse wal werd een kleine kerk gebouwd dat werd gewijd aan Sint-Martinus. Dit vond plaats in de 14e eeuw. Een beeldenstorm, die plaatsvond in 1580, richtte nogal wat schade aan. Ook Halsteren had hiervan te lijden.

In Halsteren werden conservenfabrieken en steenfabrieken opgezet. De fabrieken werden in 1903 en 1920 echter gesloten.

Diverse woonwijken werden gerealiseerd, waardoor het mogelijk werd een huis te huren of te kopen. In de jaren negentig werd zelfs gestart met de bouw van een Vinex-wijk. Sinds 1997 is er geen sprake meer van Halsteren als zelfstandige gemeente, want in dat jaar werd Halsteren bij de gemeente Bergen op Zoom gevoegd.

Uw huis kopen in Halsteren, nabij Tholen zal u de mogelijkheid bieden om veel van de geschiedenis van beide plaatsen te leren. Daarnaast zorgt het kopen van een eigen woning dat u het beste heeft van twee provincies. Zowel op het gebied van wonen, als op het gebied van vrijetijdsbesteding.

Klantervaringen in Tholen

Klantervaring van Timo uit Halsteren

“Kwaliteit gras voor een goede prijs”

Bestellen ging makkelijk en duidelijk via de site. Levering was ook mooi op tijd. Ik heb de zoden pas een dag later kunnen leggen maar dit heeft de graszoden er niet minder op gemaakt. Vooraf nog wat informatie opgevraagd waar gelukkig snel op gereageerd werd! Heel blij nu met het resultaat

Timo - Halsteren - 2020-03-30
Klantervaring van Johan suijkerbuijk uit Scherpenisse

“Prachtig uitzicht op een mooi grasveld met een goed glas wijn!”

Goede site, duidelijke informatie en instructies. Wij zijn er heel erg tevreden mee, onze voortuin moet ook nog gebeuren wij gaan zeker hier weer bestellen!

Johan suijkerbuijk - Scherpenisse - 2020-06-29

Graszoden bezorgen Tholen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Tholen en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Tholen

Veelgestelde vragen in Tholen

Hoe snel kunnen graszoden in Tholen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Tholen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.