Graszoden kopen in Terherne

Bloei is een samenlevingsschool. Dit betekent dat de school open staat voor kinderen met verschillende levensbeschouwingen. De leerkrachten en het bestuur gaan graag de dialoog aan op basis van gelijkwaardigheid. De belangrijkste opdracht van de school is om de Bloei tot een omgeving te maken waar alle kinderen, hoe verschillend ze ook zijn, zich thuis voelen. Waardoor de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen tot verantwoordelijke, zelfstandige burgers in de maatschappij. Een maatschappij waar men respect heeft voor elkaar en voor alles wat leeft. Voor de veiligheid van de kinderen, zou rondom de school in Terherne, graszoden gebruikt kunnen worden.

Kindcentrum De Blije Papegaai

Een bijzonder centrum in Terherne is stichting De Blije Papegaai. De Blije Papegaai organiseert voor iedereen kleurrijke activiteiten. Het gaat hierbij om binnen activiteiten met de natuurlijke producten, zoals graszoden en of buiten activiteiten in de natuur. Daarnaast worden ook groene workshops en schildercursussen voor volwassenen georganiseerd. Naast de creatieve en soms technische workshops voor kinderen, worden ook lessen op scholen (met groenproducten) en doe het zelf pakketten in de webshop, aangeboden. Het bestuur van de stichting zou voor de groene workshops en de activiteiten buiten in de natuur of op de scholen kunnen overwegen om graszoden te kopen.

Aantal woningen in Terherne

In Terherne staan 560 woningen en er zijn 360 huishoudens. In Terherne wonen 750 mensen, waarvan 285 personen tussen de 45 en 65 jaar. In Terherne zijn van de 560 woningen 424 woningen eigendom. Geen wonder dat er in Terherne veel woningbezitters zijn die voor het tuinonderhoud en de tuinaanleg graszoden kunnen kopen.

Vakantieparken en watersportdorp

In Terherne beschikt men over 485 auto’s en in Terherne zijn 125 bedrijfsvestigingen bij de Kamer van Koophandel geregistreerd. Voor het huren van een bootje kun je iedere dag in het hoogseizoen gemakkelijk bij elf watersportbedrijven terecht. Daar Terherne een echt watersport- en recreatiedorp is, kan er in tien vakantieparken een recreatiewoning worden gehuurd. De eigenaren van deze recreatiewoningen zouden voor het groenonderhoud rondom de recreatiewoning graszoden kunnen kopen.

Trouwen in de kerk voor de burgerlijke stand

In de kerk komen geen trouwe kerkgangers meer, maar in de Tsjerke in Terherne komen wel veel feestgangers. De Tsjerke is één van de mooiste trouwlocaties in Friesland. Voor veel huwelijken is de Tsjerke in Terherne de trouwlocatie voor het huwelijk. De bruidsparen en hun gasten zijn zeer verbaasd over en onder de indruk van het decor en de vele mogelijkheden die aangeboden worden. Zelfs de ambtenaar van de burgerlijke stand komt naar de Tsjerke in Terherne om het bruidspaar in de echt te verbinden. Geen wonder dat de eigenaar van de kerk voor het groenonderhoud zou kunnen overwegen om graszoden te kopen.

Schippershuis Terherne

In Terherne is voor de overnachting een kamer te boeken in een hotel. Vanuit het hotel zijn er verschillende daguitstapjes te maken of men kan gaan varen op het Sneekermeer. Vanuit sommige kamers is er een prachtig uitzicht op het Sneekermeer. De eigenaar van het hotel kan voor het tuinonderhoud besluiten om te overwegen om graszoden te kopen.

De oppervlakte van Terherne

De oppervlakte van Terherne is 915 hectare. Daar Terherne een eiland is, bedraagt het wateroppervlakte 386km2 en het landoppervlakte is 529 KM2. Terherne heeft 1.198 unieke adressen en er staan 560 woningen. De bewoners zouden kunnen besluiten om voor het groenonderhoud graszoden kunnen kopen. Terherne is een dorp in Friesland en valt onder de gemeente De Friese Meren.

Klantervaringen in Terherne

Klantervaring van Stefan uit Joure

“Hele scherpe prijs, goeie service. Snel in reactie en levering”

Bestelling (66 m2 speelgras) is de dag erop bezorgd door een vriendelijke bezorger. Complete online winkel met goed advies.

Stefan - Joure - 2019-10-24
Klantervaring van Jan sikke uit Grou

“gekregen wat ik wilde”

goede ervaring met bedrijf en vevoerder goed produkt

Jan sikke - Grou - 2020-04-16

Graszoden bezorgen Terherne

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Terherne en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Terherne

Veelgestelde vragen in Terherne

Hoe snel kunnen graszoden in Terherne geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Terherne?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.