Graszoden kopen in Ter apel

Ter Apel is een gezellig dorpje dat ligt in de provincie Groningen. De gemeente waarin het dorp ligt heet Westerwolde. Het dorpje Ligt op de grens van Duitsland, Groningen en Drenthe. Het ligt in een mooi gebied op een beboste zandrug. Woont u in Ter Apel en vindt dat uw tuin nog een mooi gazon kan gebruiken? Zoekt u dan niet meer verder! U kunt via onze websites graszoden kopen. Uit deze graszoden groeien gazons die u voor vele dingen kunt gebruiken.. Na korte tijd komen de graszoden bij u aan. Na het kopen van de graszoden hoeft moet u ze slechts nog in de grond zetten!

Klooster Ter Apel

Het bekendste van Ter Apel is haar klooster. In 1465, het eigenlijke stichtingsjaar, kwamen de eerste vier priesters en enkele lekenbroeders aan in Ter Apel. Het gebouw was echter nog lang niet af. De bouw zou bijna een eeuw duren. Na voltooiing bestond het klooster uit 4 vleugels, omgeven door een binnenplaats. Het traditionele kloosterleven duurde echter slechts tot 1593, toen Prins Maurits van Nassau en Willem Lodewijk het gebied bezetten. Het markeerde de “overgang” van de laatste Spaanse katholieke stad in het noorden van Nederland. De katholieke eredienst werd verboden en het klooster werd gesloten. Het klooster werd in de loop van de tijd verfraaid. In 1739 werd zelfs de gehele westvleugel afgebroken. Tot 2001 was er geen privé-rechtbank in dit klooster, maar was één kant van het complex open. Aan het begin van de 21ste eeuw werd besloten om een ​​nieuwe vleugel te bouwen. De Deense architect Johannes Exner creëerde het eenvoudige sombere gebouwen die u vandaag ziet.

Het wandelbos

Tijdens het werk werden 400 botten ontdekt tijdens archeologisch onderzoek in Pandhof. Vervolgens werd de tuin opnieuw ontworpen. Het wandelbos ligt direct in het klooster en het is niet bekend wie het heeft ontworpen. Staatsbosbeheer en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed werken nu samen aan het landschap van de hele regio. Zo kun je straks de instinctieve planten, de bosvijver en het klooster weer zien. Bent u nou onder de indruk van dit bos en wilt u hier wat van in eigen tuin halen? Dan kunt u bij ons graszoden kopen. Dankzij onze snelle levering kunt u de graszoden snel planten en bijna direct genieten van uw gazon.

Agodorp

Een mooie wijk in Ter Apel is Agodorp. In 1915 is de wijk gebouwd en het heeft een functie van een tuindorp. Een mooi gazon is in zo’n wijk wel op zijn plaats. Daarom leveren wij ook in Agodorp graszoden. Twijfel niet graszoden te kopen bij ons graszoden om uw tuin én uw buurt op te fleuren! 

‘t Schot

Vlak onder Ter Apel ligt een gehucht dat ‘t Schot heet. Het gehucht ligt bij het Ruiten-Aa-Kanaal. ‘t Schot is een van de oudste dorpjes uit de omgeving. Het werd namelijk tegelijk gebouwd met Klooster Ter Apel, omdat de monniken van het klooster daar hun vee lieten grazen. Het gehucht wordt omgeven door een bos. Ook in ‘t Schot leveren wij graszoden. Door bij ons te kopen, kunnen inwoners van ‘t Schot een net zo’n groene tuin krijgen als het bos.

Klantervaringen in Ter apel

Klantervaring van Adri uit Ter Apel

“Aan mijn verwachtingen voldaan....!”

Vlotte levering, kon zonder verder te wachten direct beginnen. Goede kwaliteit en na een grondige voorbereiding gemakkelijk te leggen.

Adri - Ter Apel - 2019-09-15
Klantervaring van Wessel uit Sellingen

“Prima graszode”

Goede graszode makkelijk om te leggen, je ziet er straks geen barst meer van, al die aanhechtingen

Wessel - Sellingen - 2020-02-08

Graszoden bezorgen Ter apel

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Ter apel en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Ter apel

Veelgestelde vragen in Ter apel

Hoe snel kunnen graszoden in Ter apel geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Ter apel?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.