Graszoden kopen in Stavoren

Stavoren, ook wel Starum genoemd, behoort tot de gemeente van Sùdwest-Fryslân. Daarnaast ligt het in de provincie Friesland. Met slechts 960 inwoners is dit een erg kleine stad met veel rust, ruimte en groen. Bovendien is hoort Stavoren tot een van de Friese elf steden. Als oude Hanzestad en met een geschiedenis dat ver teruggaat is Stavoren een rustige, maar mooie locatie om te wonen.

Bent u van plan naar de gemeente Sùdwest-Fryslân te verhuizen? Wilt u hier een huis kopen in de stad Stavoren? En wilt u vervolgens voor uw tuin mooie graszoden kopen? Dan bent u hier goed. Want met een mooi assortiment van kwalitatieve graszoden hebben we voor iedereen de perfecte oplossing. Wilt u meer weten over ons of het product? Kijk dan snel onderaan deze pagina.

Landelijk en aan het water wonen in Stavoren

Graszoden kopen bij Achterdelft en Voorstraat

Een poos terug zijn er bij de Achterdelft en Voorstraat een aantal woningen gesloopt. In deze mooie buurt waren de woningen aan vervanging toe. Geen renovatie, maar nieuwe woningen die volledig elektrisch zijn gemaakt. Het zit in een leuke buurt dat toegankelijk is voor iedereen. Zo zijn er veel kinderen, starters maar ook gezinnen en senioren.

De woningen zelf zijn zowel duurzaam als modern. Met een ruime open keuken, drie slaapkamers, elektrisch koken en vloerverwarming woont u hier zowel ruim als duurzaam.

Wat ook leuk is zijn de tuinen die u hierbij krijgt. In Stavoren zijn ze hard op weg om met nieuwbouwprojecten als deze te verduurzamen. Weet u wat hier goed bij past? Graszoden. Door deze te kopen maakt u namelijk een groen gazon dat goed past bij een duurzame nieuwbouwwoning.

Stavoren: een huis kopen in de stadskern

Van de wijken en buurten in Stavoren is de stadskern het meest bijzonder. De stadskern kent namelijk een lange, rijke historie. Dit ziet u bijvoorbeeld terug aan diverse rijksmonumenten die hier staan.

Bovendien bent u vanaf de stadskern dicht bij het water waar u heerlijk kunt uitwaaien. Aan de andere kant heeft Stavoren diverse terrasjes en eetgelegenheden waar u kunt zitten.

Een huis kopen in het centrum van Stavoren betekent ultiem tot rust komen. In een gemoedelijke en toegankelijk stad wonen met veel rust en ruimte is wat iedereen zou willen. Regelmatig leveren we ook in de stadskern graszoden. Deze zijn vaak een mooie aanvulling voor een tuin om heerlijk in te zitten.

Natuur en omgeving van Stavoren

Molkwerum

Dicht bij Stavoren ligt een schitterend dorp: Molkwerum. Dit is een oud dorpje met een rijk verleden met zeevaarders. Door deze verleden heeft het ook wel de naam Venetië van het Noorden gekregen. Dit komt doordat het dorpje bestond uit 7 verschillende eilanden waar mensen met planken en bruggen over het water moesten. Een unieke plek om te bezichtigen.

Watersport

Stavoren heeft een schitterend strand aan het IJsselmeer. Van drie kanten is deze stad omgeven met water. Hierdoor is het een plek waar watersport onmisbaar is geworden. Bovendien vindt u langs het water verschillende horecagelegenheden, zijn er regelmatig activiteiten en kunt u hier heerlijk uitwaaien. Nog mooier: vanaf hier kunt u elke avond uitkijken op een prachtige zonsondergang.

Klantervaringen in Stavoren

Klantervaring van Edwin uit Koudum

“Mooie sterke grasmatten”

Nette afhandeling, op afgesproken tijd gebracht en mooie groene mat.

Edwin - Koudum - 2020-06-24
Klantervaring van Jeanette uit Harlingen

“Duidelijke website, goede service en levering.”

Op de website kun je heel makkelijk kiezen welk gras je wilt. Op de aangegeven dag van levering kreeg ik een mail met tijdvak en advies om het gras binnen 2 uur te leggen ivm warm weer en daardoor broei. Het zijn mooie matten, allemaal dezelfde dikte en afmeting. Heel makkelijk te leggen. We hebben alles kunnen gebruiken, tot het laatste stuk (snij afval) toe (renovatie van een ander stuk gazon). Nu hopen dat het 'pakt' en zo mooi blijft als bij aflevering. Hartelijk dank Graszodenkopen.nl, voor het mooie gras tegen een hele mooie prijs, de goede service en perfectie levering.

Jeanette - Harlingen - 2020-06-07

Graszoden bezorgen Stavoren

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Stavoren en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Stavoren

Veelgestelde vragen in Stavoren

Hoe snel kunnen graszoden in Stavoren geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Stavoren?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.