Graszoden kopen in Staphorst

Het mooie Staphorst staat bekend om de klederdracht en de typerende luiken in een groene kleurstelling. Deze luiken vormen samen met blauwe raamdorpels het aangezicht van de vaak rietgedekte woningen in Staphorst. 

Ook de beschilderde vensterbanken, hekjes en puinen geven de huizen in Staphorst een bijzonder uitstraling.
Er wordt beweerd dat het onheil kon worden geweerd door de blauw geverfde randen aan de woningen. 

In het verleden was het standaard dat kinderen achter de boerderij van hun ouders hun eigen boerderij gingen bouwen. 
Ruimtegebrek heeft er echter voor gezorgd dat dit vandaag de dag nauwelijks meer voorkomt.

Huis kopen in Nijeveen

Wilt u een levensbestendige woning kopen in de nabijheid van Staphorst? 
In Nijeveen wordt een kleine wijk gebouwd met levensloopbestendige woningen. 

Hier een huis en graszoden kopen, betekent dat u ook op uw oude dag kunt wonen in een huis dat u van alle gemakken voorziet en ook nog eens energiezuinig is.
Het feit dat u een nieuwbouwwoning gaat kopen, brengt ook nog eens met zich mee dat u de komende jaren weinig onderhoudskosten zult hebben. Als u in Nijeveen een huis gaat kopen staat dit garant voor veel woonplezier op loopafstand van het centrum van Nijeveen.

De dorpsstraat ligt op steenworp afstand van uw woning en tuin, die u van graszoden kunt voorzien.
Zowel bij de twee-onder-een-kap woningen als bij de hoekwoningen is het kopen en leggen van graszoden een goede keuze. Hiermee is uw tuin direct op orde en kunt u gelijk gebruik maken van een mooi gazon, zodra het weer het toelaat.

Het huis dat u gaat kopen is duurzaam. Niet alleen worden biomaterialen gebruikt bij het bouwen, ook zal circulair bouwmateriaal onderdeel uitmaken van de vervaardiging van uw woning.

Bezienswaardigheden en festivals

Niet alleen Staphorst verdient het om eens bezocht te worden. Ook Nijeveen zelf heeft u veel te bieden. Zo is er in Nijeveen jaarlijks een feestweek, waar onder andere een optocht, een molenloop en optredens van bekende artiesten onderdeel vormen van het geheel aan festiviteiten.

Op sportief gebied wordt regelmatig een activiteit georganiseerd, zoals:

 • wielerronde
 • triathlon
 • survival tocht
 • nieuwjaarsduik

Tuin inrichten

Als u uw tuin op een milieuvriendelijke manier wilt vormgeven, is het kopen van graszoden een snelle en doeltreffende manier om dit te realiseren. Graszoden zullen uw tuin in een mum van tijd een verzorgde uitstraling geven. Bovendien zijn graszoden ideaal als basis. Als u vervolgens een leuke aanvulling op de graszoden gaat kopen, zal uw tuin er helemaal naar wens uit komen te zien. Het kopen van een leuke tuinset of een tuinbeeld kunnen een mooi contrast vormen met de graszoden die u zelf heeft gelegd.

Verdiept u zich eens in het wonen nabij Staphorst en laat u verrassen door de mooie omgeving die typerend zijn voor Drenthe en Overijssel.

Klantervaringen in Staphorst

Klantervaring van Theo uit Meppel

“Precies wat verwacht wordt en wat ze beloven”

Gras besteld en op de verwachte dag ontvangen. Keurig aangeleverd en hele mooie en goed verwerkbare graszoden. Wij zijn heel tevreden met het resultaat.

Theo - Meppel - 2020-05-16
Klantervaring van Ferdi uit Meppel

“Top ervaring, snelle levering en goed geïnformeerd. ”

Top ervaring, snelle levering en goed geïnformeerd. Ook hun website voorziet in alle informatie

Ferdi - Meppel - 2020-03-29

Graszoden bezorgen Staphorst

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Staphorst en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Staphorst

Veelgestelde vragen in Staphorst

Hoe snel kunnen graszoden in Staphorst geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Staphorst?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.