Graszoden kopen in Soesterberg

Zoals de naam al aangeeft ligt Soesterberg vrijwel geheel op een flinke heuvel. Dit kenmerkende reliëf in het landschap maakt deel uit van de Utrechtse Heuvelrug dat ooit door het landijs, tijdens een ijstijd, is opgestuwd. In de bossen nabij Soesterberg is de maximale hoogte 57 meter boven NAP, terwijl 10 kilometer verderop richting het Eemland de weilanden van Soest op zeeniveau liggen of zelfs daaronder.

Soesterberg is prima bereikbaar vanaf grote steden zoals Utrecht, Amsterdam en Amersfoort. Snelwegen zoals de A28, maar ook de A27 en A1 liggen in de nabijheid van de plaats. Wanneer u graszoden wilt kopen kunt u deze dus eenvoudig en snel ophalen, gezien de centrale ligging en de goede bereikbaarheid van Soesterberg. Bestuurlijk valt Soesterberg onder de gemeente Soest.

Nieuwbouw

In Soesterberg is het nieuwbouwproject De Groene Hoogte van start gegaan. Wanneer u een huis wilt kopen midden in een natuurgebied, maar ook de voordelen wilt van stedelijke faciliteiten, dan komt dit project uw wensen ruim tegemoet.
Er zullen ongeveer 180 woningen worden gebouwd waarbij het omringende bos de tuinen van de huizen zal omsluiten. Omdat de grond vruchtbaar is zullen graszoden dan ook prima gedijen.

Ook in de wijk zelf zal de natuur haar identiteit behouden. Het aanleggen van een park met recreatievoorzieningen en speelmogelijkheden is ook in de planning opgenomen als aanvulling en completering van de nieuw te bouwen wijk. Wanneer u graszoden wilt kopen voor uw nieuwbouwwoning zult u merken dat u daarmee veel tijd bespaart. Omdat de woningen van het type herenhuizen en royale geschakelde twee-onder-een-kapwoningen zijn, zullen de tuinen ruim bemeten zijn.

Met dat gegeven in het achterhoofd is het kopen van graszoden de beste optie. Graszoden zijn gemakkelijk en snel aan te leggen en ze zijn zonder veel moeite te onderhouden. Het omliggende bos zal zorgen voor voldoende schaduw tijdens hete en zonovergoten dagen. Dat maakt het kopen van graszoden laagdrempelig en gemakkelijk.

Voorzieningen

De voorzieningen in Soesterberg zijn prima. De plaats heeft drie basisscholen en voor het middelbare onderwijs gaat u naar Soest, Zeist of Amersfoort. Er zijn diverse huisartsenpraktijken en de eerstelijnszorg is onder één dak gevestigd.

Voetbal, volleybal, tennis, fitness en zelfs skiën is allemaal mogelijk in Soesterberg. De voetbal- en tennisvelden zijn prima geschikt voor graszoden zodat deze sporten op hoog niveau gespeeld kunnen worden.

Natuurlijk vindt u in Soesterberg ook voldoende winkels om in uw levensbehoeften te voorzien. Uw graszoden daarentegen kunt u bij ons eenvoudig online kopen en laten bezorgen.

Vliegbasis in Soesterberg

De eerste vliegbasis van de Nederlandse militaire luchtvaart was gevestigd in Soesterberg zodat de plaats een bijzonder militair verleden kent. Na de Tweede Wereldoorlog werd de vliegbasis tot NAVO-basis aangewezen. Later werden er Amerikaanse militairen gestationeerd. Eind twintigste eeuw is een deel van het nabijgelegen Kamp Zeist zelfs Brits grondgebied geweest in verband met de huisvesting van een Schotse rechtbank met betrekking tot het proces rond de Lockerbie-aanslag. 

De vliegbasis is oorspronkelijk aangelegd op een prehistorische puinwaaier bestaande uit zand en wat grind, de Sandr van Soesterberg. Dit als gevolg van de, volgens geologen, voorlaatste ijstijd. De afzettingen bestaan vooral uit verspoeld materiaal uit de stuwwallen. En dat maakte de vlakke ondergrond zeer geschikt voor het aanleggen van een grote vliegbasis. Het omringende gebied dat gebruikt is voor woningbouw is dankzij een andere bodemsamenstelling veel beter geschikt voor het aanleggen van graszoden. 

Klantervaringen in Soesterberg

Klantervaring van Daniel uit Soesterberg

“Goede kwaliteit ”

Goede kwaliteit en volgens afspraak geleverd

Daniel - Soesterberg - 2020-03-28
Klantervaring van Peter uit Soesterberg

“Prima site om graszoden te kopen”

Na wat zoeken kwam ik hier terecht, prima site, na de bestelling even telefonisch overleg gehad over de mogelijke extra vroege levertijd op de lever dag. Dit werd gedaan en kon ik mooi voor 12 uur de geleverde zoden neerleggen. Kwaliteit is goed bedankt. Nu zijn we aan het wachten op het resultaat. Denk dat het goed gaat komen

Peter - Soesterberg - 2020-06-17

Graszoden bezorgen Soesterberg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Soesterberg en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Soesterberg

Veelgestelde vragen in Soesterberg

Hoe snel kunnen graszoden in Soesterberg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Soesterberg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.