Graszoden kopen in Sleeuwijk

Het dorp Sleeuwijk is gelegen aan de Boven-Merwede. Niet ver van Sleeuwijk liggen grotere steden zoals: Dordrecht, Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Breda. Als u zich in de toekomst inwoner van Sleeuwijk wilt noemen, dan krijgt u bijna 5800 dorpsgenoten in dit dorp in Noord-Brabant. Wanneer u hier besluit een huis te kopen, dan zal dat een bestaande woning moeten zijn, aangezien er in Sleeuwijk geen nieuwbouwplannen zijn.

Heeft u echter plannen om een nieuwbouwhuis te kopen, dan kunt u niet ver van Sleeuwijk een huis kopen dat deel uitmaakt van project Hoog Dalem. In deelplan Het Lint worden woningen gebouwd met aandacht voor water, groen en de kinderen. Hiermee wordt een woonomgeving gecreëerd die recht doet aan alle belangstellenden in het project en de aanwezige natuur.

Graszoden kopen in Gorinchem

Bij de opzet is gekozen voor woonbuurten die kleinschalig van opzet zijn. De toevoeging van struiken en bomen is vormgegeven in dezelfde stijl als de omgeving. Als u hier uw huis en graszoden gaat kopen, dan vormen de graszoden een echte aanvulling op het groen dat het oorspronkelijke landschap kenmerkt. Al tijdens de bouw van uw huis kunt u graszoden kopen en leggen. Dit lijkt voorbarig, maar is om meerdere redenen aan te raden.

Het vroegtijdig kopen van graszoden biedt u de kans om de tuin al voor de oplevering in de basis klaar te maken. Bovendien zorgen de graszoden dat uw nieuwe woning goed schoon te houden is. De bouwgrond rondom uw huis wordt door de graszoden minder snel naar binnen gelopen. Dit scheelt veel schoonmaakwerk achteraf.

Bezienswaardigheden Sleeuwijk

Of u nu een huis koopt in Gorinchem of in Sleeuwijk, bezienswaardigheden zijn altijd fijn om te bekijken.

In Sleeuwijk heeft u de mogelijkheid om meerdere monumenten te bezoeken, een kerkje en twee poldermolens. Bovendien vindt u in Sleeuwijk Fort Altena, dat onderdeel vormt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In Sleeuwijk wordt daarnaast jaarlijks een gratis toegankelijk muziekfestival gehouden.

Historie van Gorinchem

Men vermoedt dat boeren en vissers een nederzetting hebben gesticht op land dat hoger gelegen was, dichtbij de monding van de Linge. Dit is in de Merwede gelegen. Die nederzetting zou omstreeks het jaar 1000 zijn gesticht.

Rond Gorinchem werden wallen ter versterking opgeworpen. Dit met het doel bescherming te bieden tegen de overheersing van Gelre en Holland. In de 14e eeuw vormden stenen muren met poorten een extra versterking van de wallen en in november van het jaar 1382 kreeg Gorinchem ook stadsrechten.

Festivals in Brabant

De Brabantse provincie staat bol van de festiviteiten. Zo wordt er vrijwel iedere maand ergens in Noord-Brabant een festival georganiseerd. Los van het jaarlijkse carnaval kunt u het hele jaar door dus genieten van meerdere muziekfestivals, die elk hun eigen stijl en charme kennen.

Enkele voorbeelden van muzikale feestelijkheden zijn:

 • Intents Festival in Oisterwijk
 • Just Dance Outdoor in Etten-Leur
 • Mandala festival in Wanroij
 • Decibel Outdoor Festival in Hilvarenbeek

Sommige festivals zijn gratis te bezoeken en voor andere zult u een toegangskaart moeten kopen. Naast alle feestelijke activiteiten biedt Noord-Brabant u veel natuurlijk groen dat het ook verdiend om gezien te worden.

Klantervaringen in Sleeuwijk

Klantervaring van Jan uit Hoornaar

“Perfect gras, goed en op tijd geleverd”

Bestelling via dd website ging prima. Ik maakte een fout, maar dit werd na een telefoontje keurig en vriendelijk hersteld. Het gras was van prima kwaliteit en ligt inmiddels te groeien in de zon

Jan - Hoornaar - 2020-05-22
Klantervaring van Esther uit Giessenburg

“Prachtig gazon!!”

Door omstandigheden heeft het gras bijna 3 dagen op de rol gelegen, maar de kwaliteit van het gras is super gebleven!! Dus zoals op de foto te zien is, hebben we een prachtige grasmat gelegd!! Ook het bestel- en leverproces is goed geregeld, zelfs de chauffeur belde nog even netjes toen hij bijna bij ons adres was, top!!

Esther - Giessenburg - 2019-12-09

Graszoden bezorgen Sleeuwijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Sleeuwijk en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Sleeuwijk

Veelgestelde vragen in Sleeuwijk

Hoe snel kunnen graszoden in Sleeuwijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Sleeuwijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.