Graszoden kopen in Schiedam

Schiedam is een verborgen parel die tussen Rotterdam en Vlaardingen ligt. Schiedam heeft een historische binnenstad, maar ook verrassend veel groen in de omringende buurten. In Schiedam leggen wij regelmatig graszoden. Zo legden wij al prachtige gazonnen aan in de wijken Groenoord, Kethel en Schiedam West. Wilt u in een andere wijk in Schiedam gras aanleggen? Dan komen wij graag uw graszoden leveren en leggen. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Groene wijken in Schiedam

Schiedam is een veelzijdige stad met voor ieder wat wils. In de binnenstad zijn veel karakteristieke woningen te vinden. Buiten het centrum vindt u verschillende wijken met een groen karakter. Groenoord is zeer kindvriendelijk en heeft verschillende speeltuinen en ligt dichtbij een kinderboerderij. De wijk Kethel is een van de weinige plekken van Nederland waar je in een stad woont, maar je toch midden in het groen bevindt. Schiedam West is een wijk waar veel activiteiten georganiseerd worden en diverse groene speelplekken zijn.

Groene nieuwbouwprojecten in Schiedam

Meer gras in de Nieuwe Wetenschappers Schiedam

Dit nieuwbouwproject wordt in de Wetenschappersbuurt gebouwd. De oude gebouwen maken plaats voor 152 eengezinswoningen. In deze nieuwe buurt komt veel gras, groen en speelplekken. Bijna alle woningen hebben een tuin. Er zijn dus veel mogelijkheden om de buitenruimte geheel naar eigen smaak in te richten. Bijvoorbeeld met gazonnetjes van graszoden en kleurrijke planten of bloemen.

Ruimtelijke, sfeervolle woningen in de Branderij

Bij het project Leven in de Branderij worden voornamelijk koopwoningen gerealiseerd met een historisch karakter. Toch zijn de woningen van alle gemakken voorzien en wordt er in de wijk aandacht besteed aan het buitenleven. Zo hebben de meeste woningen een tuin, komen er groene grasstroken en speelweides voor kinderen. Ook worden er huizen met een ruime voortuin gerealiseerd die het groene straatbeeld aanvullen. Vaak wordt er bij dit soort nieuwbouwprojecten gras in de voortuin aangelegd, omdat het makkelijk te onderhouden is en een ruimtelijk gevoel geeft bij aankomst.

Sport en spel in Park Harga

Door de herontwikkeling van sportpark Harga komt er ruimte vrij voor een nieuwe woonwijk met ongeveer 500 woningen. Door de sportvelden en natuur heeft dit nieuwbouwproject een groene omgeving van hoge kwaliteit. Het is daarom de perfecte plek voor woningzoekers die op een goed bereikbare locatie willen wonen, maar ook van het buitenleven houden.

Natuur in Schiedam

Ondanks het stadse karakter van Schiedam, zijn er veel natuurrijke plekken.

Prinses Beatrixpark

Het Prinses Beatrixpark is het grootste park van Schiedam. Er zijn veel mogelijkheden om te sporten of juist te ontspannen. Er zijn verschillende wandelpaden, speelweides, grasvelden en vijvers. Ook zijn er sportvelden, speelweides en een kinderboerderij: genoeg te doen voor kinderen dus!

Natuurspeeltuin Kethel

Deze natuurrijke plek is perfect voor kinderen. Het is een avontuurlijke speeltuin waar je via boomstammetjes, touwen, stapstenen en stappaaltjes over ondiepe greppels komt. Ook is er een klauterparcours en houten goten die water naar speeltafels leiden. Dammen bouwen of gewoon lekker ravotten kan dus allemaal in de buitenspeeltuin.

Maastuin

Een andere groene plek in Schiedam is de Maastuin. Op deze plek kunnen de buurtbewoners een (moes)tuin onderhouden. Het is een veelzijdige plek waar verschillende groenten, bloemen en planten groeien.

Klantervaringen in Schiedam

Klantervaring van Andries uit Schiedam

“Fantastisch nieuw gazon👍”

Keurige zoden van goede kwaliteit, levering netjes op tijd zoals vooraf aan gegeven!

Andries - Schiedam - 2020-04-11
Klantervaring van Esmee uit Vlaardingen

“Topgras!!”

Topgras dus! Snel geleverd, zoden zijn prima. Goed te leggen en te onderhouden door de goede bijlage met leg- en onderhouds tips Nog geen foto van het gazon. Eerst leggen en dan na een aantal weken een foto..

Esmee - Vlaardingen - 2019-08-21

Graszoden bezorgen Schiedam

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Schiedam en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Schiedam

Veelgestelde vragen in Schiedam

Hoe snel kunnen graszoden in Schiedam geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Schiedam?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.