Graszoden kopen in ‘s- Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch, ook wel ‘Den Bosch’ genoemd, is de hoofdstad van Noord-Brabant. Ondanks dat ’s-Hertogenbosch één van de grootste steden van onder de rivieren is, is er veel natuur te vinden. Wij bezorgen regelmatig graszoden in woonwijken van ’s-Hertogenbosch. Aarzel dan ook niet om onderaan de pagina meer informatie te vinden over het leveren en leggen van graszoden in ‘s-Hertogenbosch.

Subsidie voor groene daken

De gemeente ’s-Hertogenbosch stimuleert de aanleg van groene daken bij woningen door middel van subsidie. Groene daken zorgen voor isolatie en dempen het geluid. Door het plaatsen van planten op uw dak wordt ook het riool minder belast, omdat de planten het water tijdens regenbuien vasthouden. De daken gaan langer mee en kunnen daarna zelfs gerecycled worden.

Nieuwbouwprojecten in ‘s-Hertogenbosch

Midden in het groen wonen in Heesterburgh

Heesterburgh ligt tussen de kastelen van de Haverleij midden in een groene en rustgevende omgeving. Toch is het ook vlakbij de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. In Heesterburgh wordt op dit moment gebouwd aan een kasteel waarin een appartementencomplex wordt gerealiseerd, wat omringd wordt door 49 huizen. Deze 49 huizen hebben allemaal een riante voor- en achtertuin. Er is dus voldoende ruimte om de tuin van uw dromen te verwezenlijken. Bijvoorbeeld met een grasveld voor de kinderen en een luxe loungehoek om te borrelen en eten. Heesterburgh herstelt biodiversiteit, wekt duurzame energie op en hergebruikt materialen. Het is daarom de perfecte plek voor woningzoekers die van natuur en ruimte houden, maar ook op steenworp afstand van de stad willen wonen.

Starterswoning in Bazeldonk-Zuid

In de wijk Bazeldonk-Zuid wordt gebouwd aan negen nieuwe huizen met een kleine voor- en achtertuin. Ondanks de kleinere buitenruimte, zijn er toch genoeg mogelijkheden om een fijne buitenplek te creëren. Door in een deel van de tuin gras te leggen, voelt het meteen groen, ruimtelijk en prettig aan. Zo kunnen woningeigenaren met een kleine tuin toch rust vinden in de drukke stad.

Tussen groen en stad in Carolus

Vanuit nieuwbouwwijk Carolus bent u met de auto of fiets al binnen tien minuten in het centrum van ’s-Hertogenbosch. De wijk wordt gerealiseerd aan het water met groene oever van gras. De nieuwe woningen zijn allemaal duurzaam en zonder gasaansluiting gebouwd. De ligging van Carolus combineert het beste van twee werelden: een natuurrijke omgeving en toch dichtbij het bruisende centrum van Den Bosch.

Natuur in ’s-Hertogenbosch

Het Bossche broek

Vroeger was het Bossche Broek een moerassig grondgebied, waardoor ’s-Hertogenbosch voor lange tijd de bijnaam ‘Moerasdraak’ kreeg. Het Bossche Broek is onderdeel van De Groene Delta, wat onderdeel is van de herinrichting van het Noord-Brabantse platteland. Hierdoor kreeg het natuurgebied in 2010 nieuwe wandelpaden en een uitkijkpost over beek ‘De Dommel’.

Natuurgebied Engelermeer

Het Engelermeer is een recreatieplas in de omgeving van ’s-Hertogenbosch. Rondom het meer bevindt zich een recreatiegebied waar voor alle generaties iets te doen is. Zo kunnen families allerlei activiteiten ondernemen, maar ondertussen ook genieten van de omgeving.

Moerputten

Moerputten staat vooral bekend om de prachtige wandelingen die daar te maken zijn. Het natuurgebied is in beheer bij Staatsbosbeheer en één van de laatste overgebleven moerassen in het zuiden van Nederland.

Klantervaringen in s Hertogenbosch

Klantervaring van Eline uit S gravendeel

“Zeer tevreden, zeker aan te bevelen”

Wij zijn zeer tevreden met de graszoden van graszodenkopen.nl. De levering was erg snel en ze werden keurig verpakt, op een pallet geleverd. Een paar jaar geleden hebben we bij de plaatselijke tuinwinkel graszoden gekocht. Daar waren we totaal niet tevreden over. De graszoden (schaduwgras) van graszodenkopen.nl voelden kwalitatief veel beter aan. We hebben ze kunnen leggen zonder dat er scheuren in kwamen. Inmiddels 5 dagen verder en het gras ziet er nog steeds mooi uit. Wat wij ook erg fijn vonden was dat er een duidelijk boekje bij zit met de uitleg over hoe je het gras moet onderhouden.

Eline - S gravendeel - 2019-09-25
Klantervaring van Eva  uit Waspik

“Super graszoden!”

Hele mooie kwaliteit zoden, goed legbaar. Ook niks aan te merken op bezorging. Goede service!

Eva - Waspik - 2020-03-16

Graszoden bezorgen s Hertogenbosch

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in s Hertogenbosch en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor s Hertogenbosch

Veelgestelde vragen in s Hertogenbosch

Hoe snel kunnen graszoden in s Hertogenbosch geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar s Hertogenbosch?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.