Graszoden kopen in Purmerend

Er komt veel kijken bij het (her)inrichten van uw buitenruimte. Waar begint u? Wat kunt u allemaal kiezen? Bij welk bedrijf bestelt u uw materialen? Wij begrijpen dat het aanpakken van uw gazon soms wat overweldigend kan zijn. U bent zeker niet de enige. Wij hebben al veel klanten uit Purmerend geholpen met hun nieuwe tuin. Zo zijn wij al in de wijken Maten- en Zuivelbuurt, De Graeffweg en Baanstee geweest om graszoden te bezorgen en te leggen. Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Meer informatie leest u onderaan deze pagina. 

Wonen in vernieuwd Wheermolen

De afgelopen jaren heeft Purmerend geïnvesteerd in de woonwijk Wheermolen. Een grote verandering is de aanleg van veel nieuwe groene gebieden met bomen, wandelpaden en bankjes. Dit alles laat de wijk op een park lijken. De tuinen zijn ruim, waardoor u veel mogelijkheden hebt om het naar eigen smaak in te richten. Wilt u hulp bij het inrichten van uw tuin? Wij hebben veel ervaring met het aanleggen van gras in groene wijken. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen.

Wonen op Golfbaan Purmerend

Wonen in de nieuwbouwwijk Westerzicht is uniek: de wijk wordt namelijk gebouwd op de golfbaan van Purmerend. U kunt zich voorstellen dat deze wijk een groene en fijne leefomgeving heeft waar genoeg ruimte is om te ontspannen en even stil te staan bij de rust en kalmte. Even ontsnappen aan de drukte van de stad: heerlijk. 

Natuurgebieden in en rondom Purmerend

Het Purmerbos

In het oosten van Purmerend vindt u het Purmerbos. Dit bos is een gebied waar veel vogels en zoogdieren leven, omdat het Purmerbos een stilte- en natuurbos is. Gelukkig zijn ruiters, hardlopers en fietsers ook van harte welkom in het Purmerbos. Voor honden is er een groot hondenlosloopgebied met een eigen zwembad. Ook is het Purmerbos uitermate geschikt voor kinderen om te spelen en te ravotten. Er is namelijk een eiland, touwbrug en losliggende takken om hutten te bouwen. Het Purmerbos is dus ideaal voor een dagje uit!

Heemtuin De Dwarsgouw 

Langs de Purmerringvaart in de wijk Wheermolen en naast het Kinderparadijs kunt u heemtuin De Dwarsgouw vinden. De heemtuin is ongeveer 2 hectare groot en bestaat uit (moeras)bos, een grote waterpartij, amfibieënpoelen en bloemrijk rietland. Een van de doelen van De Dwarsgouw is om op een kleinschalige manier te laten zien wat er allemaal groeit in Waterland. Een bezoekje aan heemtuin de Dwarsgouw is erg leerzaam en opent uw ogen over de natuur en biodiversiteit in Nederland.

Klantervaringen in Purmerend

Klantervaring van Rob uit Purmerend

“goede en duidelijke site is al goed begin”

Vond informatie op site duidelijk en je weet meteen waar je aan toe bent voor aantal graszoden prijs en bezorgkosten.En prima uitleg voor het zelf leggen.Op tijd geleverd.Top

Rob - Purmerend - 2020-07-01
Klantervaring van Piet uit Zuidoostbeemster

“Perfect”

Mooie stevige zoden (hier en daar een scheurtje maar te verwaarlozen). Prima op tijd geleverd zodat dezelfde dag gelegd kon worden. Zeer tevreden.

Piet - Zuidoostbeemster - 2019-10-30

Graszoden bezorgen Purmerend

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Purmerend en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Purmerend

Veelgestelde vragen in Purmerend

Hoe snel kunnen graszoden in Purmerend geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Purmerend?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.