Graszoden kopen in Petten

De titel klinkt misschien wat raar, maar het is natuurlijk niet wat je denkt. Petten is een doodgewoon dorp gelegen aan de kust in Noord-Holland. Omringd in het oosten door het prachtige groene polderlandschap en in het westen van het dorp vind men prachtige goudgele stranden. Als u graag wilt wonen in de natuur dan is Petten een geweldig rustig gebied om zich te settelen. Ook u kunt bijdragen aan het kleurrijke landschap van Petten, door het kopen en aanleggen van onze graszoden. Met een stralende gazon heeft u altijd een oogverblindend uitzicht vanuit de woonkamer op uw tuin. Onze graszoden zijn van uitmuntende kwaliteit en van het kopen van een grasmat krijgt u later echt geen spijt!

Wederopbouw

De Duitse Wehrmacht gaf in de Tweede Wereldoorlog de opdracht om het dorp Petten volledig af te breken, dit vanwege de aanleg van de Atlantikwall. Dit was een 5000 kilometer lange verdedigingslinie die onze Ooster-buren heeft aangelegd in de Tweede Wereldoorlog ter voorkoming van een invasie van de geallieerden. Na de oorlog werd de wederopbouw van het dorp Petten gestart door verscheidene architecten. Om de kustgebieden meer te beschermen tegen het sterke natuurgeweld van de Noordzee, werd er in 2014-2015 35 miljoen m³ zand over een lengte van 8 kilometer voor de kust gespoten. Dit nieuwe duingebied kreeg de naam Hondsbossche Duinen, waar het krioelt van schitterende wandelroutes en fietspaden. Petten is hierdoor een geliefd gebied voor wandeltoeristen en de huidige inwoners zijn er bijna iedere dag te vinden. Gaat u binnenkort ook in Petten wonen? Denk dan eens aan het kopen van graszoden, net als de overige inwoners. Zij hebben al een uitmuntende grasmat in de voor- of achtertuin liggen, en zien hun nieuwe buren graag bijdragen aan de uitstraling van het dorp. Neem voor het kopen van graszoden gerust contact met ons op, of kijk eens op onze website voor de mogelijkheden. 

Voldoende natuurgebieden

Niet alleen de zojuist besproken Hondsbossche Zeewering is te vinden in Petten. Achter dit natuurgebied liggen nog 2 gebieden, namelijk Abtskolk en De Putten. In de wereldberoemde lijst Natura 2000 vormen vinden wij deze twee gebieden gezamenlijk terug op plaats 162, vanwege glooiende grasland en plassen. Voor de vogelspotters is dit een perfecte plaats, omdat het voornamelijk bekend staat als vogelgebied. Een van de overgebleven bezienswaardigheden in de polder van Petten is de molen Noorder M. Doordat er in de Tweede Wereldoorlog veel verloren is gegaan, zijn er weinig huizen of kerken uit de oude tijd terug te vinden. Zorg er dan nu zelf voor dat Petten een onmiskenbare indruk achterlaat bij omwonenden en toeristen! Dit kan door uw huis uit te rusten met een nieuwe gazon gelegd met onze graszoden. U kunt ze direct bij ons in de winkel kopen of wij leveren de graszoden bij u op locatie, wat een service toch?

Klantervaringen in Petten

Klantervaring van Pemh burgers-dooper uit Schagerbrug

“TOP kwaliteit ”

Door ziekte helaas 2x moeten verzetten, maar dat was geen probleem. Uiteindelijk keurig afgeleverd, vriendelijke chauffeur, behulpzaam. Het gras ligt er keurig bij, tot nu toe zeer tevreden.

Pemh burgers-dooper - Schagerbrug - 2020-04-23
Klantervaring van Marcel uit Bergen nh

“Mooi groen!”

Mooi op tijd geleverd en prima product

Marcel - Bergen nh - 2020-06-21

Graszoden bezorgen Petten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Petten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Petten

Veelgestelde vragen in Petten

Hoe snel kunnen graszoden in Petten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Petten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.