Graszoden kopen in Oranje

Het qua naam koninklijk klinkende plaatsje Oranje in de provincie Drenthe telt 350 inwoners en ligt 13 kilometer van Assen, de hoofdstad van de provincie. Oranje heeft een prachtig landelijk karakter. De kleine plaats is gelegen aan het Oranjekanaal en is onder andere bekend van de aardappelzetmeelfabriek die eind twintigste eeuw werd gesloten. Na de sluiting werd de oude fabriek gebruikt om er Oranje Speelstad te situeren, een overdekt attractiepark die later werd uitgebreid met vakantiepark Oranje, ook wel Pipodorp genoemd. Vanwege tegenvallende bezoekcijfers werd het attractiepark gebruikt als asielzoekerscentrum. Dit centrum is in 2017 gesloten. 

Oranje is een rustige plaats in een al net zo rustige en prachtige omgeving dat gekenmerkt wordt door veengebieden, moerassen en verschillende oude meertjes. Nabij Oranje liggen de natuurgebieden Hijkerveld en Diependal waar in laatstgenoemde een vogelkijkhut te vinden is. Hier kunt u enkele zeldzame vogels kunnen spotten.

U zult Oranje een prachtige plek vinden om te wonen wanneer er in de toekomst een nieuwbouwproject wordt opgestart en u hier een huis gaat kopen. Omdat er dan nieuwe tuinen aangelegd gaan worden kunt u graszoden kopen die gebruiksvriendelijk zijn als het gaat om zelf leggen en zijn deze gemakkelijk te onderhouden.

Nieuwbouw in Oranje

Wanneer u graszoden wilt kopen voor uw nieuwbouwwoning in Oranje dan is het interessant om te weten dat de ondergrond van de plaats geschikt is voor verschillende planten en gewassen en dus ook graszoden. Oranje is gelegen op de uitloper van het Drents Plateau, een verhoging in het landschap ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het reliëf in het landschap is beperkt tot hoogteverschillen tussen 10 en 20 meter boven NAP. Het landschap wordt heden ten dage gekenmerkt door veenlandschap en gevarieerd heidegebied. In het begin van de 19e eeuw was Drenthe een woest en onbegaanbaar gebied. In de 100 jaar erna is Drenthe grotendeels ontgonnen en uiteindelijk geschikt gemaakt is voor bewoning en landbouw. Dat betekent dat gras, dus ook in de vorm van graszoden, prima kan gedijen in dit uitgestrekte gebied dankzij de ontginning in vroeger tijden. Ondanks dat het Drents Plateau is opgebouwd uit keileem met daarbovenop een laag dekzand is er tegenwoordig, na vele eeuwen cultivering van het landschap, veel grasland in de nabijheid Oranje te vinden. Omdat de ondergrond relatief vochtig is zijn graszoden prima te gebruiken in Oranje.

De omgeving van Oranje

De omgeving van Oranje krijgt, vanwege het landelijke karakter en weinig hoge gebouwen en andere obstakels, tijdens mooie dagen relatief veel zonlicht. Graszoden krijgen daardoor voldoende zonlicht en zijn daarmee goed te onderhouden. Graszoden kopen is voor u in Oranje interessant vanwege de grote tuinen van het handjevol huizen die in de plaats te vinden zijn. Kant en klare graszoden kopen voor zulke grote tuinen is tijdbesparend en de graszoden zijn direct klaar voor gebruik. Daarmee houdt u uw handen vrij voor andere belangrijke dingen in het leven die prioriteit verdienen. Het kopen van graszoden voor uw tuin in Oranje is een verstandige keuze.

Klantervaringen in Oranje

Klantervaring van René  uit Beilen

“Top gras en super mooi groen”

Gras is super mooi groen en snel geleverd.

René - Beilen - 2019-08-23
Klantervaring van Manja uit Huis ter Heide

“Frisgroene zoden”

Levering was keurig volgens afspraak. De avond van te voren kon ik zien binnen welk tijdsbestek er geleverd werd. Al is thuiszijn geen must. Maar we wilden de rollen direct gaan leggen. Dat was gezien de warmte ook wel verstandig. Nu na 2 dagen ligt het er fris en strak bij.

Manja - Huis ter Heide - 2020-06-04

Graszoden bezorgen Oranje

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Oranje en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Oranje

Veelgestelde vragen in Oranje

Hoe snel kunnen graszoden in Oranje geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Oranje?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.