Graszoden kopen in Nieuwegein

Nieuwegein is een plaats in de provincie Utrecht en gelegen aan de rivier de Lek. De plaats heeft ruim 63.000 inwoners en bevindt zich in het Groene Hart. De afgelopen jaren is de bevolking in Nieuwegein flink gestegen en daardoor staat het bouwen van verschillende nieuwbouwprojecten in de planning. Om haar groene kern in stand houden, zullen deze nieuwbouwwijken worden voorzien van groene grasvelden, boompartijen, kleine parkjes en veel struikgewas. Wij vinden dit ook een belangrijk uitgangspunt en daarom bieden wij grasmatten aan op maat. U kunt zelf bepalen om hoeveel hectaren grond het gaat en het desbetreffende oppervlak aan graszoden bij ons bestellen. U bent verder helemaal uit de zorgen, aangezien wij de graszoden op locatie leveren en meteen voor u aanleggen.

Het IJsselbos

In Nieuwegein is het IJsselbos gelegen. Het gebied is 19 hectaren groot en valt onder de verantwoordelijkheid van Staatsbosbeheer. Het IJsselbos bestaat vooral uit moerasbos, met vrij jonge en vitale bomen. Het gebied wordt goed bijgehouden en constant worden er nieuwe bomen geplant om het een fris en levendig geheel te houden. Als u van wandelen houdt, is het een ideale plek. U vindt er verschillende looproutes, aangegeven door Staatsbosbeheer. Een aantal van deze routes brengen u als kers op de taart langs de unieke watertoren van Eisselstein.

Blote Voeten Pad Nieuwegein

Het Blote Voeten Pad in het algemeen is een bekend fenomeen. Nieuwegein waagt zich hier inmiddels ook aan, door een half uur durend pad uit te stippelen – dwars door de natuur. Op blote voeten loopt u een vooraf bepaalde route af en doorkruist u zacht gras, modder, plassen en meer. Deelname is geheel gratis en na afloop kunt u uw voeten afspoelen en napraten over de tocht. Een leuke bezigheid voor natuurliefhebbers van alle leeftijden!

Wonen in Nieuwegein

Bent u op zoek naar een nieuwe woning en geïnteresseerd in wonen in Nieuwegein? Nieuwbouwproject De Boskamer is inmiddels in volle gang. Het gaat hierbij om de bouw van 33 vrije kavels op een voormalig landgoed. Het unieke aan deze locatie is dan ook dat het letterlijk midden in de natuur ligt. U kunt genieten van een oase aan rust, maar wel op korte afstand van nuttige voorzieningen zoals een supermarkt en sportvoorzieningen. De woningen bieden u een hoop ruimte en privacy, op een kleurrijke, duurzame locatie in Nieuwegein.

Klantervaringen in Nieuwegein

Klantervaring van Guido uit Nieuwegein

“Snelle levering, uitstekende zoden!”

Mooie dichte zoden, snel geleverd en allemaal in goede kwaliteit. Betrof 32m2 graszoden premium speelgras

Guido - Nieuwegein - 2020-03-29
Klantervaring van Angelique  uit Nieuwegein

“Mooie volle grasmatten!”

Heel erg tevreden, de matten zijn heel vol en netjes afgesneden en op tijd geleverd! Echt een aanrader!

Angelique - Nieuwegein - 2020-06-24

Graszoden bezorgen Nieuwegein

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Nieuwegein en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Nieuwegein

Veelgestelde vragen in Nieuwegein

Hoe snel kunnen graszoden in Nieuwegein geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Nieuwegein?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.