Graszoden kopen in Maastricht

Ook in Maastricht verzorgen wij graszoden op verschillende unieke en groene locaties. Deze Limburgse hoofdstad heeft een rijke geschiedenis en daarom ook een hoop unieke plekken. Bij ons kunt u graszoden in Maastricht eenvoudig online bestellen. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over alle mogelijkheden.

Stedelijk en groen wonen in Maastricht

Nieuwbouwproject Polvermarkt

Maastricht kent naast zijn bewogen geschiedenis ook veel vooruitgang. Er liggen verschillende nieuwbouwwijken in het verschiet, waaronder het appartementencomplex op de Polvermarkt. Dit splinternieuwe complex heeft alle voordelen van nieuwbouw, maar ook groene karakteristieken zoals de levendige tuinen op de begane grond. Met graszoden in uw voor- en achtertuin kunt u bijdragen aan de groene omgeving in dit soort nieuwbouwwijken. Ook zijn grasvelden en speelplekken voor kinderen, vaak de ideale oplossing om moderne nieuwbouwprojecten midden in een drukbevolkte stad een groene uitstraling te geven.

Grasmat aanleggen in Daalhof

Daalhof behoort tot een van de nieuwe buurten in Maastricht. U vindt hier voornamelijk architectuur uit de jaren ‘80 tot volledige nieuwbouwwoningen. De moderne uitstraling van de woningen wordt gecomplimenteerd door de groene tuinen die de buurt een frisse opkikker geven. Wij werken regelmatig in dit soort buurten en leveren in Maastricht graszoden op maat.

Binnenstad van Maastricht

Van de vele wijken in Maastricht is de binnenstad toch wel de meest bijzondere. Of u nou van winkels, terrassen of juist groene parken houdt: de binnenstad van Maastricht heeft het allemaal! Deze wijk biedt de juiste balans tussen stedelijke kenmerken en rustige plekken. U kunt er verschillende wandelingen langs bijzonder stedelijk groen maken met het gezin of de hond. De binnenstad is dus de ideale locatie als u stedelijk wilt wonen, maar ook nabij groen wilt wonen om tot rust komen. 

Groen in Maastricht

Gras in Het Stadspark

Het Stadspark van Maastricht is een groot gebied dat onderverdeeld is in verschillende parken. Het Stadspark behoort tot een van de oudste parken van Nederland en wordt al meer dan 175 jaar mooi onderhouden. Het groen ligt er hier prachtig bij, waardoor menig wandelaar en bezoeker van de stad zich richting dit groene hart begeeft.

Langs De Maas

Er is volop groen te vinden in de bourgondische stad Maastricht. De grote rivier De Maas stroomt door Maastricht, waardoor er de nodige natuur te vinden is langs de oevers. De gemeente werkt hard om al het groen in uitstekende conditie te houden voor het algemeen belang van de natuur en om bezoekers de groene kant van deze stad te laten zien. Hierdoor zijn er verschillende voorzieningen voor recreatie en buitenactiviteiten.

Klantervaringen in Maastricht

Klantervaring van Jan uit Eijsden

“Prima zaak”

Alles zeer netjes en correct geregeld en goed spul gekregen.

Jan - Eijsden - 2020-06-17
Klantervaring van Chris uit Stein (LB)

“Een prachtig gazon in zeer korte tijd”

Op woensdag besteld met de bedoeling in de volgende dagen te gaan leggen. De levering was zo vlot dat ik vrijdags mijn tapijtje groen had liggen. Ik had voldoende besteld in de wetenschap dat er wel een paar rollen zouden sneuvelen. Dit klopte. Er waren in mijn bestelling zeker 4 onbruikbare rollen gras. Vielen zo uit elkaar en waren nergens in te passen. ook niet voor mijn bedachte reparatie van andere stukken in mijn gras. Toch ben ik zeer tevreden over mijn mooi groen gras. Kwaliteit erg goed. Regenwormen gratis. Chapeau voor graszoden.nl zou het zo weer doen.

Chris - Stein (LB) - 2020-02-22

Graszoden bezorgen Maastricht

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Maastricht en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Maastricht

Veelgestelde vragen in Maastricht

Hoe snel kunnen graszoden in Maastricht geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Maastricht?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.