Graszoden kopen in Katwijk

Wij voorzien regelmatig wijken in Katwijk van prachtige grasmatten en graszoden. Zo legden wij al verschillende gazons aan in de Molenwijk, Vogelenbuurt en Hoornes-Rijnsoever. Wilt u net zoals uw dorpsgenoten ook groene graszoden aanleggen in uw tuin? Dan helpen wij u daar graag bij. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze diensten, services en werkwijze.

Diverse parken in Katwijk

Katwijk heeft veel geluk: het heeft een prachtig strand aan de Noordzee, kleurrijke bollenvelden én er zijn ook nog veel verschillende bossen en parken. Het is dus een plek met een zeer diverse natuur waar van alles te zien is.

Panbos

Het Panbos is een recreatiegebied met volop mogelijkheden voor jong en oud: zo zijn er speeltoestellen voor (kleine) kinderen, wandelroutes op verschillende niveaus en mooie grasvelden om op te ontspannen. Ook de viervoeters kunnen hier hun geluk op door het aanwezige losloopgebied. Het Panbos is van april tot september geopend van 8:00 – 20:30 uur en van oktober tot april van 9:00 – 17:00 uur. Al voor 2 euro kunt u een dagkaart kopen om te genieten van een dag vol buitenactiviteiten.

Nationaal Park Hollandse Duinen

Het landschap van Nationaal Park Hollandse Duinen is erg bijzonder. Het is namelijk 5.000 jaar geleden ontstaan door de stijging van de zeespiegel. In dit park zijn verschillende excursies te volgen en kunt u op pad met een duinwachter die u alles vertelt over de duinen. Het park is rijk aan bollenvelden, duingebieden, recreatieplassen en landgoederen. Met haar 4.610 hectare aan grond, raakt u niet snel uitgekeken op dit natuurgebied.

Nieuwe, groene wijken

Grasmatten leggen in Park Rijnsoever

In het noorden van Katwijk vindt u Park Rijnsoever. Deze woonwijk wordt begrensd door groene natuurgebieden en in het midden is een groot park waar een oever doorheen kabbelt. Wilt u ook een groene tuin, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u graag een handje door ook uw gazon of tuin zo groen mogelijk te maken.

’t Duyfrak langs de Oude Rijn

’t Duyfrak is een groene woonwijk langs de Oude Rijn. Ook is de wijk rijk aan water. Bijna alle woningen hebben een ruime tuin met uitzicht op het water en de natuur. De Dorpsweide beschikt over sport- en speelgelegenheid en is daarom een ideale ontmoetingsplek. Er zijn veel opties om uw buitenruimte naar wens in te richten. Wij kunnen met u meedenken om van uw tuin een perfecte plek te maken.

Klantervaringen in Katwijk

Klantervaring van Joren uit Oegstgeest

“Zeer mooie diepgroene grasmat snel geleverd”

Erg blij met de nieuwe grasmat (circa 100 m2). Het ligt er nu een kleine week in en is nog steeds diepgroen van kleur en ziet er prachtig uit. Ook de levering was zeer snel, wat erg fijn is. De enige reden waarom ik geen 10 geef, is de extra toeslag die je betaalt omdat er op vrijdag geleverd is.

Joren - Oegstgeest - 2020-04-30
Klantervaring van Anja erades uit Leiden

“Super!”

Prettig contact per telefoon en prachtige graszoden geleverd! Dit bedrijf is een echte aanrader!

Anja erades - Leiden - 2021-03-07

Graszoden bezorgen Katwijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Katwijk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Katwijk

Veelgestelde vragen in Katwijk

Hoe snel kunnen graszoden in Katwijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Katwijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.