Graszoden kopen in Hilversum

Het prachtige Hilversum ligt op de zanderige, heuvelachtige delen van het Gooi en is een van de belangrijkste plaatsen in deze landstreek. Vanwege de vele landelijke omroepbedrijven in deze gemeente wordt Hilversum ook wel aangeduid als de mediastad. Omdat Hilversum nooit stadsrechten heeft verkregen noemen de oorspronkelijke inwoners het nog altijd hun dorp. Maar het mag met alle recht vernoemd worden tot een tuinstad, want Hilversum bezit ontzettend veel groen en is omgeven door natuurgebieden. Een strakke grasmat is hier veel te vinden! De unieke karakteristieke overgang tussen bebouwing en natuur blijft bewonderenswaardig. Ook u kunt bijdragen aan de groene uitstraling van Hilversum, door het kopen en aanleggen van onze graszoden. Vele villa’s met bijbehorende tuinen bevatten schitterende grasvelden die goed te onderhouden zijn. Deel mee in deze vreugde en neem contact met ons op voor onze graszoden!

Nationale media

Wat een geschiedenis in de media heeft Hilversum zeg! Het begon allemaal in 1923, toen de HDO (Hilversumsche Draadlooze Omroep) werd opgericht. Toen ging het balletje rollen en werden meerdere omroepverenigingen opgericht met ieder hun eigen levensovertuiging. In de tussentijd hebben zich zoveel mediabedrijven gevestigd in Hilversum, dat de meeste bedrijven zich nu bevinden op het Media Park in Hilversum-Noord. Aan het Media Park grenzen een relatief groot aantal 19e-eeuwse villa’s. Deze villaparken hebben hun naam te danken aan de grote tuinen en het vele groen (zoals een grasmat) in de tuin! Bij sommigen wordt Hilversum in de volksmond ook wel villadorp genoemd, vanwege het grote aantal villa’s met bijbehorende gigantische grastuinen. De zandgrond in Hilversum zorgt er wel voor dat u intensieve onderhoud in uw tuin nodig heeft. Met het inhuren van een hovenier betaalt u voor de zekerheid van een prachtige en moderne tuin.

Landgoed De Vuursche

Ten oosten van Hilversum ligt idyllische landgoed De Vuursche, een gebied van ruim 1200 hectare met bossen en natuurterreinen. Het gebied is opgedeeld in de Hooge Vuursche en de Lage Vuursche en midden in het Hoog Vuursche bos bevinden zich weilanden met een wandelroute. Volg hier eens de witte paaltjes route, die u brengt bij de Pannenkoekvijer. De bijnaam heeft zij te danken aan haar vorm van een pannenkoek. Het gebied wisselt zich af met loofbossen en naaldbossen, maar ook met open heidegebieden. Ten westen, dicht bij Hilversum, ligt het Hilversums Wasmeer. Een geweldige plek voor te wandelen of een verkoelende duik. Wilt u zelf een stukje landgoed dichter in de buurt? Overweeg dan eens graszoden aan te leggen in uw voor- of achtertuin. Onze graszoden zijn direct te bestellen en op te halen op locatie. In overleg is het zelfs mogelijk om de graszoden bij u thuis af te leveren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Klantervaringen in Hilversum

Klantervaring van Sjors uit Hilversum

“Volgens afspraak en voor een goede prijs!”

Duidelijke informatievoorziening, goede prijs, tijdig en volgens afspraak geleverd.

Sjors - Hilversum - 2020-07-16
Klantervaring van Martin uit Hilversum

“Op tijd geleverd en gras ziet er sterk uit. Moet nu nog 3 weken sproeien voor het eind resultaat ”

Het ziet er mooi stevig en groen uit. Wel hier en daar kale plekken dus moet ik denk ik nog wel wat zaaien. Levering was netjes en snel. Wle had ik graag afgetekend voor de levering. Pellet was neergezet zonder bericht of aan te bellen. Dit vindt ik niet echt netjes.

Martin - Hilversum - 2020-06-08

Graszoden bezorgen Hilversum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Hilversum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Hilversum

Veelgestelde vragen in Hilversum

Hoe snel kunnen graszoden in Hilversum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Hilversum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.