Graszoden kopen in Helmond

Helmond ligt in Noord-Brabant. De stad, die nog geen halfuur verwijderd is van het grote Eindhoven, was vroeger het centrum van de textielindustrie. Tegenwoordig is Helmond flink bebouwd, maar dit is geen excuus voor minder natuur. De gemeente Helmond moedigt hun bewoners dan ook aan om energiezuinig te wonen. Wij hebben veel klanten waar wij graszoden bezorgen in Helmond. Dit doen wij bijvoorbeeld in de wijken Brouwhuis, Dierdonk, Helmond-West en Rijpelberg. Woont u ook in Helmond, maar in een andere wijk? Dan leveren en leggen wij ook graag uw graszoden. Onderaan de pagina leest u meer over onze mogelijkheden.

Helmondse natuur

Stadspark de Warande

De Warande is een bekende plek voor veel Helmonders. In de zomer worden er concerten gegeven in het nabij gelegen Caratpaviljoen. Ook is er een dierenpark wat u gratis kunt bezoeken.

Het Groot Goor

Het Groot Goor is een natuur- en bosgebied vlakbij de wijk Mierlo-Hout. Het gebied bestaat onder andere uit een appelboomgaard, weilanden en oud bosgebied. Er zijn verschillende wandelroutes om een frisse neus te halen. U kunt er ook vogels spotten, zoals de steenuil en de kleine bonte specht die van het natuurgebied hun broedplek hebben gemaakt.

Kasteeltuin Helmond

De kasteeltuin van Kasteel Helmond is gratis toegankelijk en elke dag geopend. Langs het kasteel bevindt zich een gevarieerde beeldentuin met prachtig groen gras. De kasteeltuin is een ideale combinatie van cultuur snuiven en genieten van de natuur.

Nieuwbouwprojecten in Helmond

Tussen de stad en het Groene Hart: Parc Verde

Parc Verde is een nieuwbouwwijk vlakbij het centrum van Helmond. De wijk ligt in het Groene Hart van Helmond. Het Groene Hart van Helmond is een natuurgebied tussen de Warande en het Groot Goor. De huizen worden omringd door natuur, waardoor er veel mogelijkheden zijn om de veelzijdige natuur in de eigen tuin voort te zetten. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door graszoden te kopen. Gras is makkelijk in onderhoud en geeft meteen het buitengevoel. Als contrast kunt u verschillende kleurrijke bloemen aan de rand van het grasveld planten.

Uitzicht over de ecozone bij Herenbiezen

Alle woningen van het project Herenbiezen, wat aan nieuwbouwwijk De Veste grenst, kijken uit over de ecozone. De ecozone van Helmond draait om natuur, landschap en recreatie. Zo zijn er wandelpaden en groene grasvelden om te picknicken aangelegd, maar staan er ook speeltoestellen. Er is dus aan iedereen gedacht in deze groene nieuwbouwwijk.

De veste: de Huiskamer van Brandevoort

Brandevoort ligt ten zuidwesten van het centrum van Helmond. De Veste wordt volledig omringd door een groene ring, speciaal voor de natuurliefhebbers die in de stad wonen. Een gedeelte van De Veste, genaamd de Veste Verde (groene vesting) bestaat uit woningen waarvan alle tuinen aan elkaar grenzen. De tuinen zijn erg diep, waardoor er genoeg ruimte is om deze naar eigen smaak in te richten. Het begin van het inrichten van de tuin kan worden gedaan door het bestellen van graszoden. Dit is een eenvoudige en snelle manier om de tuin direct een groen uiterlijk te geven.

Klantervaringen in Helmond

Klantervaring van Patrick kweens uit Deurne

“Topgraszoden en goede service”

Makkelijk te bestellen. Goede prijs en kwaliteit. Netjes geleverd

Patrick kweens - Deurne - 2020-02-12
Klantervaring van A. uit Uden

“Erg tevreden over graszodenkopen.nl”

Vorige week zijn de graszoden besteld en geleverd. Van te voren hebben wij een mail ontvangen met de tijd van levering. De graszoden zijn netjes op tijd geleverd. Ook hebben we digitaal een duidelijke handleiding ontvangen, zodat we het gras netjes en eenvoudig zelf konden leggen. De graszoden zijn van goede kwaliteit. Wij zijn blij met ons mooie, nieuwe gras!

A. - Uden - 2020-04-20

Graszoden bezorgen Helmond

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Helmond en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Helmond

Veelgestelde vragen in Helmond

Hoe snel kunnen graszoden in Helmond geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Helmond?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.