Graszoden kopen in Heerlen

Heerlen is een van de grotere steden in de provincie Limburg. Met op het moment ruim 86.000 inwoners is Heerlen de op vier na grootste stad van de provincie. Evenals andere omliggende steden, is ook Heerlen bezig met het aanleggen van meer groen. Heeft u zelf ook interesse in het aanleggen van graszoden in Heerlen? Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze mogelijkheden. Wij hebben een grote voorraad graszoden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de plaatselijke tuincentra. Ook leveren en leggen wij graszoden in Heerlen. Zo nemen wij alle zorgen uit handen en weet u zeker dat het gewenste oppervlak wordt voorzien van prachtig gras.

Natuur in Heerlen

Heerlen – en dan vooral het centrum – wordt drukbezocht. Toch zijn er ook prachtige natuurrijke gebieden in de omgeving van Heerlen.

Imstenraderbos

Het Imstenradenbos is een stukje prachtige natuur in de omgeving van Heerlen. Het bos is inmiddels uitgebreid tot 65 ha en onderdeel van de Vereniging Natuurmonumenten. Het is een dichtbebost gebied, onderhouden door een boswachter en met steun van de gemeente. Het is een rustig stukje natuur waar u in alle rust kunt genieten, terwijl het op steenworp afstand van de stad Heerlen ligt. Vanaf station Heerlen fietst u al in een klein halfuurtje richting het bos.

Brunssummerheide

Een ander natuurrijk gebied is de Brunsummerheide. Op de Brunsummerheide zijn uitgestrekte heidevelden vol met wandel- en fietsroutes te vinden. Er groeien verschillende boom-, planten en bloemsoorten, maar er leven ook verscheidene dieren. Het is de ideale locatie om even te ontsnappen aan het drukke stadse leven en te genieten van al het natuurlijk schoon dat Heerlen te bieden heeft.

Groen wonen in Heerlen

Molenberg

Heerlen is onderverdeeld in een groot aantal wijken. Sommige daarvan in het centrum van de stad, andere wat meer aan de rand. Molenberg is een wijk waarbij meerdere gebouwen destijds door architect Jan Stuys ontworpen zijn. De wijk bevat veel groen, evenals de tuinen van de huizen. Zo leggen wij regelmatig graszoden aan in achtertuinen van Molenberg.

Heerlerbaan

De wijk Heerlerbaan ligt in het centrum van Heerlen. Hoewel het centrum van (vooral grote) steden niet vaak bekend staat om de rustige, groene omgeving is duidelijk te merken dat dit in Heerlerbaan wel het geval is. De wijk bevat meerdere grasveldjes, speelplaatsen en omheiningen met groen gras. Hierdoor heeft het centrum van Heerlen het beste van twee werelden: de voorzieningen van een stad met aandacht voor groen.

Nieuwbouwcomplex Pronsebroek

In de Heerlense wijk Heksenberg zijn in 2017 plannen gestart om het sportcomplex Pronsebroek uit te breiden. Er komen nieuwe gymzalen voor scholen en de voetbalclub krijgt meer werkruimte. Ook wordt de wijk voorzien van meer groen. Naast de voetbalvelden, zijn ook de omheining en omliggende gebieden op de schop gegaan. Aan dit soort projecten werken wij regelmatig mee door grasmatten op maat te leveren. Wilt u ook graszoden leggen in Heerlen? Hieronder vindt u al onze voordelige mogelijkheden.

Klantervaringen in Heerlen

Klantervaring van Dóra  uit Heerlen

“Goede kwalitijt, snell levering”

Goede kwalitijt, snell levering.

Dóra - Heerlen - 2020-04-16
Klantervaring van Natasha uit Heerlen

“Super mooi vol groen gras!”

Wat een snelle levering naar zuid-Limburg! En wat een mooi groen stevig gras! We hebben het gisteren pas gelegd en moeten natuurlijk even afwachten hoe het eruit ziet over een paar weken! Maar daar hebben we alle vertrouwen in. Nog contact gehad met jullie klantenservice en hier ook goed en duidelijk advies gekregen! Wij zijn dik tevreden!!

Natasha - Heerlen - 2019-08-31

Graszoden bezorgen Heerlen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Heerlen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Heerlen

Veelgestelde vragen in Heerlen

Hoe snel kunnen graszoden in Heerlen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Heerlen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.