Graszoden kopen in Heerenveen

Heerenveen is een gemeente in de provincie Friesland. De stad is vrij groot van oppervlakte en met ruim 50.000 inwoners ook een van de bekendere steden van Friesland. De Friese stad heeft prachtige monumenten en een typisch Fries karakter. Het centrum is gezellig druk, maar daarbuiten is er genoeg gelegenheid om van de natuur te genieten. Het gebied bestaat buiten het centrum voor een gedeelte uit grasoppervlak, voor onder andere de vee- en bollenteelt. Wij legden al in verschillende groene gebieden in Heerenveen graszoden aan. De graszoden kunt u gemakkelijk bij ons bestellen. Van een klein oppervlak zoals een tuin tot aan een groot stuk grond dus. Uiteraard kunnen wij de graszoden ook voor u leggen.

Natuur in Heerenveen

In Heerenveen vindt u veel water en natuur. Maak een lange wandeling of fietstocht door een van de vele gebieden!

Waterrijk Akkrum-Nes en Aldeboarn

Dit is een prachtig gebied, waar u onder andere kunt komen met een sfeervol pondje. Het gebied is zeer geschikt voor een fietsroute, maar er komen ook veel wandelaars op het gebied af. U komt er uitgestrekte weilanden, mooie bloemenvelden en authentieke boerderijen tegen. In augustus kunt u hier jaarlijks een waar theaterspektakel aanschouwen tijdens de Gondelvaart.

Natuurgebied De Deelden

Zoekt u wat meer rust in een natuurgebied? Dan is beschermd natuurgebied De Deelen een geschikte optie voor u. Het natuurgebied ligt in het hart van Friesland en wordt goed beschermd door zowel de gemeente en boswachters, als de bezoekers van het gebied. Iedereen draagt zijn steentje bij aan het in standhouden van dit prachtige natuurgebied vol moerasbosjes en graslanden.

Vorstelijk Oranjewoud

Het Vorstelijk Oranjewoud is een bijzondere locatie. Het bos is namelijk dichtbegroeid en kent verschillende landhuizen. Ook zijn hier restanten te zien van de periode dat de koninklijke familie hier was. Mocht u het Oranjewoud in de zomer bezoeken, dan is een van de festivals met klassieke muziek een aanrader. Ook mag een bezoek aan het Museum Belvedère niet ontbreken. Genoeg te doen dus!

De Frije Wiken

Dit gebied heeft letterlijk van alles wat. U kunt ervoor kiezen om te vertoeven in een nog onontdekt natuurgebied, maar het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Er zijn ook een hoop routes uitgestippeld, waarbij u molens, oude boerderijen, oude kerken en sluizen tegenkomt.

Nieuwbouwwijk De Creek

Ook in Heerenveen is veel aandacht voor nieuwbouw. Wilt u naar Heerenveen verhuizen maar wel het dorpse, rustige karakter behouden? De gemeente is een project gestart waarbij dit mogelijk is, genaamd De Creek. Het gaat hierbij om rietwoningen, aan het water. Ook zijn er zogeheten groene parkeerplekken aanwezig en wordt u omringd door natuur. Dit kunt u vloeiend laten overlopen naar uw eigen buitenruimtes door groene graszoden te leggen. Hieronder vindt u meer informatie over onze diensten en services.

Klantervaringen in Heerenveen

Klantervaring van Liz junemann uit HEERENVEEN

“Top, levering snel, gebruiksvriendelijke website, prachtig gras.”

Levering snel en keurig. Mooie kwaliteit gras. Dik tevreden klant. 😊

Liz junemann - HEERENVEEN - 2020-04-09
Klantervaring van Doeke van seijen uit Heerenveen

“Prima”

Snelle levering en prima graszoden.

Doeke van seijen - Heerenveen - 2020-04-23

Graszoden bezorgen Heerenveen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Heerenveen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Heerenveen

Veelgestelde vragen in Heerenveen

Hoe snel kunnen graszoden in Heerenveen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Heerenveen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.