Graszoden kopen in Groningen

In het oosten van de gemeente Groningen ligt een heerlijk dorpje dat nog lang niet klaar is.

Meerstad!

Het mooie omringende natuurgebied is slechts één van de vele geweldige aspecten van deze gemeenschap. Uw graszoden kopen voor uw woning in Meerstad geeft uw huis nog een extra dimensie waarmee u nog meer van deze prachtige locatie gaat genieten.

Piepjonge gemeente

Het ambitieuze project om van Meerstad een woonkern te maken met een oppervlakte zo groot als de stad Groningen dateert nog maar uit 2017. 

Dat het een prachtig stukje architectuur beloofd te worden, lijkt een uitgemaakte zaak met alle ingrediënten die dit noordelijk gebied in huis heeft. 

Veel natuur en water

Het al volop aanwezige water en natuurgroen wordt nog eens kunstmatig vergroot. Landbouwgebied wordt onder water gezet en er zal nog meer natuur in en rondom Meerstad worden aangelegd. In zo’n omgeving komt uw huis het best tot zijn recht met een natuurlijke tuin voorzien van een prachtige grasmat. Dat begint allemaal met het kopen van hoge kwaliteit graszoden.

Waterrecreatie

Gelegen aan het Woldmeer en tussen de heerlijke natuurrijke omgeving is wakker worden in Meerstad elke dag weer een feestje. Op het moment dat u uw gordijnen open doet, wordt u keer op keer weer overweldigt door het adembenemende uitzicht. 

Zorgt u dat uw tuin al net zo mooi wordt als de rest van die prachtige omgeving?

Met onze kwaliteit graszoden bezorgen wij u binnen de kortste keren een prachtige tuin. Graszoden kopen doet u eenvoudig via onze website.

Zwemmen, zonnebaden, kajakken, kanoën. U doet het allemaal in Meerstad. 

Laat die strenge winters maar komen, zodat het schaatsgeweld op het Woldmeer los kan barsten.

Met Meerstad heeft Groningen haar plek bij uitstek om te kunnen concurreren met de Friese wateren op elk gebied van waterrecreatie.

Nieuwbouw in Meerstad

De ambities van de gemeente Groningen reiken torenhoog wat Meerstad betreft. Er komen zoveel wijken met allemaal hun eigen identiteit en karakter dat Meerstad in de toekomst wel eens kan worden uitgeroepen tot de mooiste gemeente van Nederland. 

Hier kunt u alvast een kleine indruk opdoen van het karakter van Meerstad. De vele riante huizen lenen zich bij uitstek voor het kopen van graszoden waarmee u uw huis voorziet van een prachtig gazon in een heerlijke omgeving.

Meeroevers

De Meeroevers is het eerste gedeelte van Meerstad dat wordt gerealiseerd. Gelegen in het westelijke gedeelte van de gemeente is het perfect gelegen aan het Woldmeer. Alle watersporten kunt u vlak bij huis uitoefenen en zonnebaden doet u hier gewoon op het strand.

De Meeroevers is ook een hele kindvriendelijke wijk met haar vele speeltuinen. Graszoden kopen voor de Meeroevers doet u om ook de kindvriendelijkheid van uw eigen tuin te vergroten. Dat wordt spelen, vallen en opstaan in deze geweldige wijk.

Tersluis

Ten noorden van het Woldmeer komt de wijk Tersluis. Deze wijk zal als tweede na de Meeroevers worden opgeleverd.

Tersluis belooft een gezellige knusse wijk te worden met haar sluis, de haven en vele terrasjes waar mensen op deze toplocatie eindeloos kunnen genieten. 

Groenewei

Wonen vlakbij het Woldmeer in een groene omgeving. 

Dat doet u in de wijk Groenewei. Deze wijk wordt gekenmerkt door de riante huizen, het vele aanwezige natuurgroen en een aangelegde waterverbinding die de wijk doorkruist. Uw graszoden kopen doet u in Groenewei om uw huis te voorzien van een prachtige grasmat die geheel in overeenstemming met deze heerlijke wijk zal zijn.

De Zeilen

Ten oosten van Tersluis wordt de wijk De Zeilen gerealiseerd. Honderden en honderden woningen waarbij de zestig eilandkavels uit het oog springen. Het nabij gelegen natuurgebied Harksteder Broeklanden maakt het plaatje compleet. Hier kunt u genieten van de rust en tegelijkertijd inspiratie opdoen voor de verdere inrichting van uw eigen tuin. Het begint allemaal met het kopen van graszoden waarna u onbegrensde mogelijkheden heeft voor het creëren van uw eigen droomtuin.

Graszoden kopen doet u eenvoudig bij graszodenkppen.nl

Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Groningen

Klantervaring van Sander uit Groningen

“Prima zoden”

Prima graszoden. Er zaten wel wat steentjes in de rollen maar dat maakt voor het leggen of de kwaliteit niet uit. Al met al tevreden met het resultaat.

Sander - Groningen - 2020-07-24
Klantervaring van Remy uit Groningen

“Snel geleverd en hoge kwaliteit”

‘s Avonds besteld en twee dagen later lag het erin. Top. De kwaliteit lijkt erg goed!

Remy - Groningen - 2020-03-25

Graszoden bezorgen Groningen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Groningen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Groningen

Veelgestelde vragen in Groningen

Hoe snel kunnen graszoden in Groningen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Groningen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.