Graszoden kopen in Gelderland

Graszoden kopen in Gelderland 

 Gelderland ligt in het oosten van het land en ten zuiden van Overijssel. De kans is groot dat u omgeven bent door prachtig groen, of juist geniet van het bruisende leven in de hoofdstad Arnhem. Gelderland is de grootste, maar ook dunst bevolkte provincie van Nederland, met uitgestrekte bosgebieden en diverse prachtige natuurreservaten. De kans is hierdoor ook erg groot dat uw hart sneller gaat kloppen van een heerlijke wandeling of fietstocht door deze gebieden. Hier ziet u meteen wat kwalitatief goede graszoden met de sfeer van de omgeving kunnen doen. Bent u aan het overwegen om zelf graszoden voor uw voor- of achtertuin te kopen? Dan bent u hier helemaal aan het juiste adres.

 Maak kennis met de rijke historie van de provincie 

 Wist u dat Gelderland een erg rijke historie kent? De provincie gaat namelijk terug tot de 11e eeuw en het graafschap Gerle, dat na de val van het Europese rijk van Karel de Grote onafhankelijk werd. Na deze periode voegden de graven van Gerle in Gelderland de regio Betuwe, Veluwe, de provincie Zutphen en een belangrijke stad van Nijmegen toe. Vandaag de dag kan Nijmegen worden gerekend tot de oudste stad van het land, die in 2005 2000 jaar bestond. Wandel langs de vele historische gebouwen, het museum van de Afrikaanse cultuur en het Nationaal Fietsmuseum of kom tot rust in het park, waar u meteen de nodige inspiratie voor graszoden kopen op kunt doen.De andere bekende stad van de provincie is Arnhem. Deze stad staat natuurlijk bekend om de WO II-veldslag die in 1944 het hele centrum verwoestte. De provincie grenst aan Duitsland en staat vandaag de dag bekend om de contrasten. Wandel door de uitgestrekte groengebieden en ontdek de vele prachtige kastelen die er staan. Paleis van Loo in Apeldoorn, kastelen – Huis Bergh, in s’Heerenberg, Bronkhorst, Oldenaller en Zaltbommel met prachtig onderhouden graszoden in de tuinen moet u minstens eens in uw leven hebben gezien. 

 Graszoden kopen doet u eenvoudig en snel online 

 Waar u ook woont in Gelderland, graszoden kopen is voor iedere soort tuin een erg slimme keuze. U haalt hierdoor het stukje natuur in huis dat u herkent bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe en uw tuin is tot in de puntjes verzorgd. U kunt de graszoden direct bij de teler kopen, wat resultaat in uitzonderlijke kwaliteit en verse graszoden bij u aan de deur.

Klantervaringen in Gelderland

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Gelderland

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Gelderland en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Gelderland

Veelgestelde vragen in Gelderland

Hoe snel kunnen graszoden in Gelderland geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Gelderland?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.