Graszoden kopen in Erica

In het Drentse dorp Erica kunnen ook graszoden worden gekocht. Het dorp Erica behoort na een gemeentelijke herindeling tot de gemeente Emmen. Erica ligt dicht tegen de A37 aan en tien kilometer van het centrum van Emmen af. Het centrum van Erica zelf ligt aan de Hoogeveense Vaart.

De eerste bewoners van Erica waren de gravers van de Hoogeveense Vaart. De Latijnse vertaling van de naam Erica is dophei. In 1902 kwam er een verbinding met de stoomtram die van Nieuw-Amsterdam, door het dorp, naar Ter Apel reed. Deze spoorlijn werd in 1947 beëindigd. 

In oktober 1998 was er sprake van een wel zeer hevige wateroverlast. Een reden dat het dorp werd bezocht door Koningin Beatrix en premier Wim Kok. Misschien werden toen voor de bezoekers wel graszoden op het traject neergelegd. 

De voorzieningen in Erica

In Erica zijn een aantal basisvoorzieningen. Er zijn, naast de basisscholen en de bibliotheek, sportvelden, een ijsbaan, een sporthal en een zwembad. Voor het groenonderhoud rondom deze voorzieningen is het kopen van graszoden mogelijk een optie. Ook kent Erica een zaterdag en een zondag voetbalclub en zijn er verenigingen voor badminton, gymnastiek, handbal, scouting en volleybal. In het Sociaal Cultureel Centrum ’t Schienvat, waar iedere dag activiteiten plaatsvinden, komen gemiddeld dertien honderd bezoekers per week. In Erica is er ook een kinderboerderij die door vrijwilligers wordt onderhouden.

Evenementen en bezienswaardigheden in Erica

Sinds 2015 wordt er jaarlijks het “Groeifestival” georganiseerd. Het “Groeifestival” is een gevarieerd familieprogramma. Een programma met muziek en poëzie en lokale biologische producten. Voor de aankleding kan ook het kopen van graszoden een optie zijn. Aan de Havenstraat staat een eerbetoon aan de kanaalgravers. Op zaterdag is in de regel de korenmolen De Heidebloem te bezichtigingen. Voor het groenonderhoud, bij het monument van de kanaalgravers en De Heidemolen, is graszoden wellicht ook een mogelijkheid. Op zes hectare ligt een industrieel Smalspoor Museum Voor het groenonderhoud van deze zes hectare komen wellicht ook graszoden in aanmerking en is het kopen van graszoden zeker te overwegen. 

Festivals in Erica

Op zes hectare ligt een industrieel Smalspoor Museum Voor het groenonderhoud van deze zes hectare komen wellicht ook graszoden in aanmerking en is het kopen van graszoden zeker te overwegen. Het muziekfestival Pittest wordt vanaf 2016 jaarlijks georganiseerd. Evenals het Giganten Gala, met Nederlandstalige muziek, dat jaarlijks in de zomer wordt georganiseerd. Een ander muziekevenement is het muziekfestival Festerica. Voor de ondergrond van al deze activiteiten is het kopen van graszoden te overwegen.

Stichting Waterspektakel op Erica

De stichting Waterspektakel op Erica organiseert voor maximaal dertig teams, bestaande uit een trommelaar en acht peddelaars, in de Verlengde Vaart een strijd op het water. Op het trommelritme wordt de strijd gestreden om de eeuwige roem en de wisselbeker. Voor de bermen kan voor het groenonderhoud mogelijk overwogen worden om graszoden te kopen. 

Uit op Erica

Uit op Erica bestaat uit vrijwilligers die jaarlijks een cultureel programma samenstellen voor de inwoners van Erica. Een programma dat gedragen wordt door jong en oud. Voor de aankleding van sommige culturele activiteiten zou ook overwogen kunnen worden om daarvoor graszoden te kopen.

Monumenten in Erica

In het dorp zijn acht rijksmonumenten waarvoor te overwegen is om voor het groenonderhoud ook graszoden te kopen. Als rijksmonument staan beambtenwoningen en een directiewoning in het rijksmonumentenregister. Ook de korenmolen, evenals de rooms-katholieke kerk en de directeurswoning aan de Havenstraat, staan in het monumentenregister. Eveneens is de turfstrooiselfabriek en locomotievenloods in het rijksmonumentenregister ingeschreven. Voor het groenonderhoud is het kopen van graszoden mogelijk een waardevolle suggestie.

Klantervaringen in Erica

Klantervaring van Astrid uit KLAZIENAVEEN

“Eerst teleurgesteld en nu super blij met dit prachtige gazon”

De graszoden werden geleverd in een hele warme week op 19-6. Nadat de chauffeur weg was heb ik 1 rol open gelegd en schrok. Donkergroene sprieten met geel ertussen. Ik dacht wat is mijn helder groene gras.... heb ik dat gras besteld? Was een beetje bang dat het niets zou worden. We zijn na het bemesten gelijk begonnen met leggen. Ik wilde eerst geen recensie plaatsen om het gras een kans te geven. Het is wonderbaarlijk mooi geworden uiteindelijk. Naar mijn mening is dit een sterk soort gras en zou gelijk weer bij jullie bestellen mocht er een volgende x komen. Top!

Astrid - KLAZIENAVEEN - 2020-08-19
Klantervaring van Angelique groote uit Klazienaveen

“Goed”

Het gras online begin van de week besteld en aan het eind van de week gehaald en gelegd. Direct gesproeid ivm het warme weer. Wij zijn heel blij met onze tuin. Enige wat misschien op de site aangepast dient te worden is wanneer je een datum invoert wanneer je graszoden wilt hebben en deze die dag niet te leveren zijn heeft de site geen alternatieve datum/ dag.

Angelique groote - Klazienaveen - 2020-06-27

Graszoden bezorgen Erica

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Erica en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Erica

Veelgestelde vragen in Erica

Hoe snel kunnen graszoden in Erica geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Erica?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.