Graszoden kopen in Echten

Graszoden in Echten kopen kunt u doen via de graszoden kopen website. Echten is een mooi dorp in de provincie Drenthe. Het dorp ligt ten westen van Hoogeveen in een groen gebied. Drenthe is een groene omgeving waarbij een groen gazon mooi van te pas komt. Ook de huizen in Echten zijn voorzien van mooie grasvelden. Graszoden Echten kopen kan online waar ze tevens zowel bezorgd kunnen worden als kunnen worden afgehaald. Graszoden kopen in het Drentse dorp is een goed besluit als u zelf mooi en netjes een kant en klaar gazon op eenvoudige wijze wilt leggen. Graszoden kunnen namelijk eenvoudig zelf worden geplaatst door ze uit te rollen in Echten. De graszoden vormen wortels en een eenheid met elkaar waardoor er een egaal vlak grasveld ontstaat. In Drenthe staat een tuin met gras erg mooi in de bosrijke en landelijk omgeving.

Wijken in Echten voor het kopen van Graszoden 

Echten is een klein dorpje dat heel landelijk ligt. Er zijn daarom voornamelijk boerderijen om in te wonen of villa’s met een enorme grote tuin. Al deze woningen zijn voorzien van prachtige tuinen waar de natuur tot leven komt. Graszoden kunnen heel wat vierkante meters beslaan in dit dorp. Het dorp is rustig en ligt vooral midden in de natuur. Voor iedereen die de drukte van grote plaatsen en steden wil ontvluchten is Echten een geschikte plek om te wonen. Hier kunt u genieten op een groot gazon door op het gras in de zon te liggen, de sporten of te spelen. Iedereen kan genieten van een mooi grasveld in de achtertuin in Echten. 

Natuur en omgeving Echten

Echten ligt in gemeente de Wolden waar alles natuur en bos is. Er zijn zandverstuivingen, heide en weilanden in de buurt. Ook zijn er mooie wandelroutes, vakantieparken, B&B’s, slaapboerderijen en campings. Bekend is vakantiepark Westenbergen. Dit park heeft bungalows en is tevens ook een camping. Hier komt de sfeer van Drenthe tot leven. Hier kunt u van alle rust genieten als u in Echten woont. De stilte van de natuur heeft een goede invloed op uw gemoedstoestand. In de zomer kunt u tevens heerlijk uit eten op het vakantiepark en in de omgeving. Westenbergen heeft een mooi buitenzwembad met veel speelfaciliteiten voor kinderen. In de natuur worden diverse activiteiten voor groepen georganiseerd waaronder boogschieten, lasergamen, fietsverhuur, kinderfeestjes, mogelijkheden tot huwelijksfeesten, jubileums en door de natuur rijden met E-Chopper motoren voor een unieke ervaring. Het vakantiepark in de Drentse natuur is veelzijdig en ook een bezoekje waard als u in Echten of de omgeving woont. 

Bezienswaardigheden in Echten

Echten is een middeleeuws dorp waar al tekenen van waren in 1181. Bekend is het huis te Echten waar edelman Roelof van Echten woonde. Hier is het dorp ook tevens naar vernoemd. Deze man stichtte een compagnie op die taken uitvoerde op ontginning en turfwinning van het hoogveengebied omstreeks Hoogeveen en Echten met andere dorpen in de gemeente de Wolden. De woning van Roelof van Echten dateert uit 1607. Ook zijn er diverse rijksmonumenten in het dorp te vinden en is er een dorpsgezicht dat is beschermd. Alles uit het gebied is cultuurhistorisch beschermd. 

Nabij Echten zit een speciale dierentuin met Indonesische dieren. Taman Indonesia heeft bijvoorbeeld bijzondere zeldzame katachtigen die te bewonderen zijn, maar ook diverse tropische vogels en andere dieren. Ook kunt u een beetje Engeland proeven in Echten met een Tea Time Theahouse. Hier zijn diverse high tea’s te bestellen met typische Engelse high tea hapjes zoals sandwiches en scones. Voor school, zaken en vriendenreisjes zijn er groepsaccommodaties in de omgeving waar diverse activiteiten kunnen worden georganiseerd. Hier kunnen kinderen zich ook volledig vermaken. 

Klantervaringen in Echten

Klantervaring van Folkert sangers uit Haskerhorne

“Goeie kwaliteit”

Goeie kwaliteit mooi groen echt een aanrader!!!

Folkert sangers - Haskerhorne - 2019-08-31
Klantervaring van Stefan uit Joure

“Hele scherpe prijs, goeie service. Snel in reactie en levering”

Bestelling (66 m2 speelgras) is de dag erop bezorgd door een vriendelijke bezorger. Complete online winkel met goed advies.

Stefan - Joure - 2019-10-24

Graszoden bezorgen Echten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Echten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Echten

Veelgestelde vragen in Echten

Hoe snel kunnen graszoden in Echten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Echten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.