Graszoden kopen in Doetinchem

Woont u in Doetinchem en bent u op zoek naar een bedrijf dat graszoden heeft en deze ook kan komen leveren en leggen? Zoek dan niet verder! Wij hebben ruime ervaring met het leggen van grasmatten in Hamburgerbroek, De Pas, Overstegen, Schöneveld en diverse buitengebieden van Doetinchem. Veel van deze buurten worden gekenmerkt door de ruimte voor mens en natuur. Wilt u graag gras leggen bij uw woning? Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze producten en diensten.

Natuur in Doetinchem

Doetinchem wordt omringd door verschillende natuurgebieden. Liefhebbers van wandelen of fietsen in de natuur, zijn in Doetinchem aan het juiste adres. Ook zonder de stad uit te gaan, ligt er altijd wel een mooi stukje groen om de hoek. De stad kent namelijk veel parken, waar lekker ontspannen kan worden.

Park Overstegen

Het grootste park van Doetinchem heet park Overstegen. Het park ligt in de gelijknamige wijk, die een open karakter, veel groen en een volwaardig winkelcentrum rijk is. Het natuurpark omvat 15 hectare grond, waar tegenwoordig Schotse Hooglanders vrij rondlopen en grazen.

Kruisbergse bossen

Ten westen van Doetinchem vindt u de Kruisbergse bossen. Dit bosgebied met rivierduinen en vennen is een erg prettig gebied om te lopen. Door de bijzondere ondergrond is het ook nog eens erg leerzaam op aardrijkskundig gebied. In het bos werd al in de Romeinse tijd gebivakkeerd. Er lopen paden die stammen uit de Middeleeuwen, die uitmonden bij een heus kasteel. In de volksmond is het Kasteel bekend als kasteel De Kelder. In de bossen treft u veel wandelaars, ruiters, fietsers en andere sporters aan. Ook is er een verhard pad van ongeveer 4 kilometer lang, waardoor mensen die minder ter been zijn ook van de natuur kunnen genieten.

De Slangenburg

Een mooie naam voor een mooie plek. Slangenburg is een kasteel met een landgoed, ongeveer 3 kilometer van de stad Doetinchem verwijderd. Het indrukwekkende landgoed is 600 hectare groot en heeft prachtige grasvelden en bomen. Het kasteel huisvest ook een abdij van een benedictijner kloosterorde.

Nieuwbouwwijken in Doetinchem

Gras leggen in Wijnbergen

Er wordt in Doetinchem volop gebouwd aan nieuwe huizen. Een van deze projecten heet Buitenplaats Wijnbergen. Deze wijk, gelegen in het zuiden van Doetinchem, bevindt zich in een bijzonder gebied. Het is namelijk een zeer groen gebied met veel water, gras en bebossing. De wijk wordt duurzaam ingericht en kent een groene omlijsting. Elke buurt in de wijk krijgt voldoende speelgelegenheden voor kinderen, onder andere in de vorm van speelplaatsen, grasvelden en trapveldjes. Heerlijk vertoeven dus!

Gras bestellen in de Vijverberg

Als u het aan de inwoners zelf vraagt, zeggen ze dat de Vijverberg dè wijk van Doetinchem is. De Vijverberg wil graag gezien worden als een verlenging van het groene Koekendaal. De wijk besteed daarom veel aandacht aan groen en natuur. De bestaande begroeiing wordt aandachtig onderhouden en er worden veel nieuwe bomen, hagen en grasvelden geplant. Er is ook een kinderboerderij in de wijk aanwezig. Wilt u zelf ook bijdragen aan een groenere wijk? Wij bezorgen en leggen graag grasmatten bij uw nieuwbouwwoning in de Vijverberg. Ook in de andere wijken, zoals het Oosseld, de Muziekbuurt of andere buurten in Doetinchem.

Klantervaringen in Doetinchem

Klantervaring van Bennie plant uit Zelhem

“Super tevreden !”

Snelle levering, duidelijke site, voordelige prijs en mooi gras !!

Bennie plant - Zelhem - 2019-10-31
Klantervaring van David fallows uit Zeddam

“Prachtig donkergroen gras. Ervan houden!”

We zijn heel blij hoe ons schaduwgras uitpakt. In slechts 18 dagen krijgen we dit dikke donkergroene gras. We zijn vooral blij dat zelfs de schaduwrijke gebieden echt goed groeien. We gebruiken het overschot zelfs voor de zijkant van ons huis (we hadden dit niet gepland), het bleek nul procent afval te zijn.

David fallows - Zeddam - 2020-05-29

Graszoden bezorgen Doetinchem

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Doetinchem en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Doetinchem

Veelgestelde vragen in Doetinchem

Hoe snel kunnen graszoden in Doetinchem geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Doetinchem?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.