Graszoden kopen in Diever

Mensen die in Diever wonen kopen graszoden. Men wil in Diever graszoden kopen voor de aanleg van nieuwe tuinen, maar de mensen kopen ook graszoden om het groen te onderhouden. Dat de mensen in Diever graszoden kopen komt doordat Diever een bruisend Drents brinkdorp is. Een brinkdorp dat ligt aan het Nationale Park het Drents-Friese Wold en Diever heeft daardoor heel veel te bieden. Op de Veluwe na, is het Nationale Park het Drents-Friese Wold in Nederland het grootste bos- en heidegebied en men zou daarom ieder jaar voor het groenonderhoud wel heel veel graszoden kunnen kopen.

Ontspanning en rust vinden in Diever

In Diever zijn er niet alleen gezellige cafés, leuke eethuisjes en mooie terrassen, maar ook een sfeervol openluchttheater. Door de ligging van Diever, aan de rand van het zesduizend hectare grootte Drents-Friese Wold, kan er heerlijk gefietst en gewandeld worden. In het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt bij Diever het natuurgebied Berkenheuvel. Onder het wandelen of tijdens het fietsen kan men ook zelf zien dat het kopen van graszoden in Diever erg ingeburgerd is. Ook langs de gezellige familieroutes, maar ook langs de rustige paadjes, zijn veel graszoden te zien. Huurt je liever een huifkar om Diever en de omgeving te bekijken, dan kan dat. Het is in de omgeving van Diever zelfs mogelijk om uren te wandelen of te fietsen zonder dat men iemand tegenkomt. 

OERmuseum en graszoden

De bekendheid van Diever is te danken aan het openluchttheater en de jaarlijkse opvoering van de Shakespeare toneelstukken. Voor sommige toneelstukken zou men voor toneelattributen ook kunnen denken aan het kopen van graszoden. Erg de moeite waard om een bezoek te brengen is vooral het OERmuseum. In het OERmuseum kan er kennisgemaakt worden met de mammoeten en de rendierjagers die in de omgeving van Diever hebben gewoond. Het OERmuseum zou voor de ondergrond van de rendierjagers en mammoeten ook graszoden kunnen kopen.

Evenementen in Diever

Naast de bekendheid van Diever om de openluchtuitvoeringen, waarvan de toneelstukken jaarlijks door vijftien duizend mensen worden gezien, zijn er ook andere activiteiten die veel toeristen trekken. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • De historische dag Diever.
 • De wandelvierdaagse in mei.
 • De Drentse fietsvierdaagse.
 • Op Hemelvaartsdag is er de kunstmarkt op de Brink.
 • op de tweede pinksterdag de boekenmarkt op de Brink.
 • de derde zaterdag van juli wanneer de Midzomeravondmarathon in het Drents-Friese-Wold wordt georganiseerd.

Ook voor deze activiteiten is het soms gewenst om voor de aankleding en het onderhoud graszoden te kopen.

Diever

Diever ligt in de Nederlandse provincie Drenthe en in de gemeente Westerveld. Diever is een esdorp en heeft ongeveer 2.700 inwoners. Diever was tot 1998 een zelfstandige gemeente en in 2009 is het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Westerveld in Diever gebouwd. Tot Diever behoren ook de buurtschappen Kalteren en Oldendiever waar de inwoners ook graszoden kunnen kopen. In het centrum van Diever, midden op de Brink, staat de romaanse Sint-Pancratiuskerk en voor het groenonderhoud rondom de kerk zou men graszoden kunnen kopen. Overigens wordt de kerk als één van de mooiste kerken, met zijn prachtige gewelven en authentieke interieur en oorspronkelijke gewelven, van Drenthe beschouwd. Ook het volksverhaal over het spook in de kerk van Diever zorgt voor de nodige spanning bij het bezoeken van de kerk. 

Voorzieningen

Er zijn in Diever de belangrijkste basisvoorzieningen als een basisschool, de bibliotheek, een TIP (toeristisch informatie punt) en de VV Diever-Wapse is de plaatselijke voetbalclub. Voor het onderhoud, rondom de basisvoorzieningen, van het groen zou men graszaden kunnen kopen. Het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer is in het bos te vinden.

Klantervaringen in Diver

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Diver

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Diver en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Diver

Veelgestelde vragen in Diver

Hoe snel kunnen graszoden in Diver geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Diver?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.