Graszoden kopen in De Bilt

De Bilt is misschien wel een van de bekendste gemeentes van Nederland. Deze plaats, gelegen in het midden van de provincie Utrecht, is namelijk de thuishaven van het Nederlandse Weerinstituut KNMI. Helaas betekent dit niet dat de zon altijd schijnt in De Bilt. Toch is het heerlijk vertoeven in De Bilt. Op de momenten dat het zonnetje lekker schijnt, zitten de inwoners van Bilthoven, Maartensdijk, Groenekan en Achttienhoven-Westbroek vaak heerlijk buiten in het gras te genieten van het weer. De meeste inwoners hebben zelfs gras aangelegd rondom hun woning om optimaal te genieten van de rust in eigen tuin. Wilt u ook graszoden kopen in De Bilt? Dat kan bij ons gemakkelijk online. De graszoden komen wij leveren en kunnen wij ook op maat aanleggen. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze diensten en services.

Gras bestellen in het Hof van Bilthoven

Vlakbij een stad wonen, maar toch lekker de rust en ruimte van een dorp ervaren? Het nieuwbouwproject Hof van Bilthoven heeft het beste van beide werelden. Met Utrecht op fietsafstand, en een heerlijk groen hofje voor de deur, is het hier prettig wonen. De woningen zijn gebouwd in jaren ’30 stijl, voorzien van het comfort en de voordelen van nieuwbouwwoningen. De huizen variëren van 3 tot zelfs 5 slaapkamers. De woonkamer loopt over in de achtertuin, waar u heerlijk kunt genieten van uw gazon. Overal in De Bilt komen wij met veel plezier de graszoden leveren en leggen.

Gras leveren in het hart van DE Bilt

In het centrum van De Bilt is het bouwplan ‘In het hart van De Bilt’ van start gegaan. In de eerste fase zijn er een aantal appartementen en een winkelruimte gebouwd. Ook komen er ruime nieuwbouwwoningen met eigen buitenruimtes. Zo kunt u in het bruisende centrum van De Bilt toch genieten van de rust in uw eigen, groene tuin. Bovendien woont u hier op loopafstand van het Van Boetzelaerpark.

Ontspannen in het Van Boetzelaerpark

Het van Boetzelaerpark heeft een rijke geschiedenis. Het park kent diverse bezienswaardigheden, waaronder bijzondere bomen en planten. De stijl van het park lijkt op die van de Engelse landschapsparken, met slingerende paden, mooie gazons en prachtige vergezichten. Centraal in het park liggen een grote en een kleine vijver. Het bruggetje dat over de smalle verbinding tussen beide vijvers ligt, was jarenlang een geliefd plekje om trouwfoto’s te maken.

Genieten in de Voordorpse polder

De Voordorpse polder ligt tussen de dorpskernen van De Bilt en Groenekan in. De polder is een natuurgebied dat bestaat uit langgerekte graslanden, gescheiden door allerlei romantische slootjes. Op de oevers van de sloten groeien de Zwanenbloem en Kattenstaart. Ook is de polder een geliefd gebied voor verschillende vogels, waaronder de Grutto en de Tureluur.

Wandelen op Landgoed Oostbroek

Houdt u van bloemrijke graslanden, oud loofbos, moerassen en kloostertuinen? Dan is een bezoek aan landgoed Oostbroek het perfecte uitstapje voor u. De landgoederen worden druk bezocht, en niet alleen door mensen. Het is ook een geliefd gebied onder dieren. Tijdens een bezoek aan het landgoed kunt u dus diverse beesten spotten, waaronder koeien, herten, reeën, salamanders, kikkers en verschillende soorten vogels.

Klantervaringen in De Bilt

Klantervaring van Erwin maathuis uit De Pollen

“Snelle levering en een prima grasmat”

De levering stond gepland op 28 april tussen 12.00 en 16.00 maar om 10.00 stonden ze al voor de deur., dezelfde dag de zoden gelegd. Er was ruim voldoende korrelmest bij geleverd voor een oppervlakte van ruim 100m2 Daarna zijn we meteen begonnen met sproeien en ondanks deze warme dagen een top gazon en een prima kwaliteit!!

Erwin maathuis - De Pollen - 2020-08-10
Klantervaring van Wesley uit De lier

“Mooi gras voor een zeer nette prijs!!!”

Had nog nooit gras aangelegd maar door het bijgeleverde boek is het goed te doen. Ook staat er heel veel en duidelijke informatie in hoe je je gras goed kan houden. TOP!!!

Wesley - De lier - 2019-08-23

Graszoden bezorgen De Bilt

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in De Bilt en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor De Bilt

Veelgestelde vragen in De Bilt

Hoe snel kunnen graszoden in De Bilt geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar De Bilt?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.