Graszoden kopen in beek en donk

Beek en Donk telt bijna 11.000 inwoners en vormt sinds 1997 onderdeel van de fusiegemeente Laarbeek.

Archeologische restanten hebben bewezen dat al in de middensteentijd sprake was van bewoning van Beek en Donk. De industrie in Beek en Donk begon zich te ontwikkelen nadat de Zuid-Willemsvaart in 1825 werd geopend. 

Graszoden kopen in Son en Breugel

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuwbouwwoning in de buurt van Beek en Donk?

Als u kiest voor een huis dat onderdeel uitmaakt van het plan Son aan de Dommel, dan kunt u een huis kopen dat gelegen is in een natuurgebied. Door het ruime aanbod kunt u de meest uiteenlopende typen woningen kopen. Hierdoor zult u in een buurt komen te wonen die afwisselend is van gezinssamenstelling. 

Omdat de omgeving vol van natuurlijk schoon is, leent uw tuin zich uitstekend voor het kopen en leggen van graszoden.

Uw woning en tuin zullen grenzen aan het Dommeldal waar Natuurmonumenten ook routes voor heeft uitgezet. De graszoden in uw tuin vormen hierdoor bijna een geheel met de aangrenzende natuur, zodat u zich in een oase van rust zult wanen.

Duurzame realisatie

Niet ver van Beek en Donk gelegen, zal uw woning op een duurzame manier worden gebouwd.

Zo heeft u vloerverwarming op elke verdieping en wordt u woning zonder gasaansluiting opgeleverd.De energie die u nodig heeft, kunt u via de zonnepanelen opwekken.

Om zoveel mogelijk bij te dragen aan een duurzaam huis kunt u overwegen om ledlampen te kopen, voor in het huis, maar ook voor in de tuin. Door de graszoden aan te vullen met mooie ledverlichting is het mogelijk om de hele dag door van de graszoden en uw uitzicht te genieten.

Wonen in Son aan de Dommel

Een bestaand huis in Beek en Donk of een nieuwbouwhuis in Son aan de Dommel is beide mogelijk. Wel is het zo dat de nieuwbouwwoning in een groenere omgeving staat en u meer opties biedt om het huis vorm te geven, zoals u dat voor ogen heeft.

Hier uw huis kopen en de graszoden van uw tuin leggen, betekent dat u in een buurt komt te wonen waar echt nog ruimte is.

Voor kinderen is het hier fijn en veilig spelen.

Wilt u uw vrije tijd doorbrengen in een bruisende omgeving, dan leent het centrum zich hier heel goed voor.

Als u een dag gaat winkelen, kunt u dit combineren met een lunch op een terras.

Wilt u omliggende plaatsen gaan bekijken, dan kunt u onder meer met de auto de volgende plaatsen binnen een half uur bereiken:

 • Den Bosch
 • Eindhoven
 • Tilburg

Historische bezienswaardigheden

Son en Breugel heeft op het gebied van geschiedenis het nodige meegemaakt.

Om daar een beeld van te krijgen, kunt u een bezoekje brengen aan onder andere:

 • gemeentelijke monumenten
 • rijksmonumenten
 • oorlogsmonumenten

Een beeldenroute is ook een leuke invulling voor een vrije dag. 

Son en Breugel heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en historie.

Zo leert u uw nieuwe woonomgeving veel beter kennen en heeft u ook ideeën voor de invulling van uw vrije momenten.

Klantervaringen in beek en donk

Klantervaring van A. uit Uden

“Erg tevreden over graszodenkopen.nl”

Vorige week zijn de graszoden besteld en geleverd. Van te voren hebben wij een mail ontvangen met de tijd van levering. De graszoden zijn netjes op tijd geleverd. Ook hebben we digitaal een duidelijke handleiding ontvangen, zodat we het gras netjes en eenvoudig zelf konden leggen. De graszoden zijn van goede kwaliteit. Wij zijn blij met ons mooie, nieuwe gras!

A. - Uden - 2020-04-20
Klantervaring van Patrick kweens uit Deurne

“Topgraszoden en goede service”

Makkelijk te bestellen. Goede prijs en kwaliteit. Netjes geleverd

Patrick kweens - Deurne - 2020-02-12

Graszoden bezorgen beek en donk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in beek en donk en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor beek en donk

Veelgestelde vragen in beek en donk

Hoe snel kunnen graszoden in beek en donk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar beek en donk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.