Graszoden kopen in asten

In de provincie Noord-Brabant ligt de gemeente Asten en de Nederlandse gemeente telt ongeveer 17.000 inwoners. De gemeentelijke oppervlakte is 70,40km2. Samen met de kernen Heusden en Ommel wordt de gemeente gevormd. De kern Asten heeft ongeveer 13.000 inwoners. Met 21 gemeenten wordt de Metropool Regio Eindhoven gevormd. De metropool Regio Eindhoven heeft tot doel de huidige economische ontwikkeling te consolideren en verder uit te bouwen. De 21 gemeenten werken samen op de gebieden waar het economisch gewenst en noodzakelijk is en dat zou ook kunnen zijn met het kopen van graszoden.

Monumenten in Asten

De gemeente heeft veel monumenten. In de kern Asten staan er 83 monumenten in een monumentenregister ingeschreven en er zijn in de kern twaalf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. In het rijksmonumentenregister staat ook het bekende Kasteel van Asten. Andere monumenten die van belang zijn staan in het gemeentelijke monumenten register. In het gemeentelijke monumenten register staan 64 gemeentelijke monumenten, waaronder twintig woningen aan het bekende Sint Jozefplein. Daarnaast staan er in de kern ook vijf oorlogsmonumenten. De beheerders van de monumenten zouden voor het groenonderhoud en de groenvoorziening ook graszoden kunnen kopen.

In het Land van de Peel ligt het klokkendorp Asten

In het Land van de Peel ligt het klokkendorp Asten. Overal in de wereld kun je de klokken tegenkomen die in Asten zijn gegoten. In het Museum Klok & Peel is een unieke collectie van allerlei klokken uit heel de wereld te bewonderen. Rond het museum zou voor het groenonderhoud het kopen van graszoden overwogen kunnen worden.

Wat heeft Asten de bezoekers te bieden?

Als je in Asten bent, dan moet je, naast een bezoek aan het klokkenmuseum, ook genieten van de Jan Paagman Sterrenwachten en het Nationaal Park De Groote Peel. Een bijzonder bezoek in Asten is het Kasteel Asten-Heusen en ook de Maria Presentatie Kerk. Voor het groenonderhoud en groenvoorziening is het verdedigbaar om graszoden te kopen rondom de publiekstrekkers en bezienswaardigheden in Asten.

Mogelijkheden in Asten

Niet alleen graszoden kopen kun je in Asten, maar ook leuke wandelingen en fietstochten maken. Een fietsroute in Asten en het land van peel doe je eenvoudig met behulp van het fietsknooppuntennetwerk. De mooiste routes zijn uitgezet en met behulp van kant en klare themaroutes kan er door de fietser genoten worden van de mooie natuur, de rijke cultuur, de bossen, de knusse Brabantse dorpjes en het weide landschaap. Het is niet uitgesloten dat je tijdens de fietstocht graszoden tegenkomt en de eigenaren graszoden kopen voor het groenonderhoud. Ook tijdens de fiets driedaagse van Asten.

Wandelroutes in en rond Asten

In Asten kun je eenvoudig een wandelroute plannen. Asten is een echt wandeldorp en je kunt er ieder jaar de wandelvierdaagse lopen, maar ook te wandelen met behulp van het wandelknooppuntennetwerk in de natuur en in de Peel. Ook loopt er door het dorp een spreuken pad en kun je wandelen rondom de golfbaan of de onderduikersroute. Het is niet uitgesloten dat je dan graszoden ziet die mensen kopen om het groen langs de wandelroutes te onderhouden. 

Wonen in Asten

In het Brabantse dorp is het mooi wonen en regelmatig staan er mooie woningen te koop. De nieuwe eigenaren van een koopwoning zouden voor de tuinaanleg en tuinonderhoud graszoden kunnen kopen.

Klantervaringen in asten

Klantervaring van Patrick kweens uit Deurne

“Topgraszoden en goede service”

Makkelijk te bestellen. Goede prijs en kwaliteit. Netjes geleverd

Patrick kweens - Deurne - 2020-02-12
Klantervaring van Mariska  uit Horst

“Supersnelle service en een mooie kleur gras! ”

Gister besteld, vandaag in huis. Ze bellen netjes van te voren dat ze er aan komen. Niet duur!

Mariska - Horst - 2020-04-12

Graszoden bezorgen asten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in asten en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor asten

Veelgestelde vragen in asten

Hoe snel kunnen graszoden in asten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar asten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.