Graszoden kopen in Achterveld

Achterveld, een prachtig dorp in de gemeente Leusden in het midden van Nederland. Bekend van het akkoord van Achterveld. Woont u in Achterveld en wilt u mooie graszoden kopen voor uw tuin? Dan bent u hier goed. Bij ons kunt u veel, snel en een prachtige kwaliteit graszoden kopen.

Nieuwbouwwijken in Achterveld

Achterveld gaat uitbreiden met een nieuwe woonwijk: Mastenbroek 2. In deze nieuwe wijk komen tussen de 100 en 120 energieneutrale woningen. De woningen worden door de Gemeente Leusden en woningcorporatie vormgegeven. De bouw van deze wijk zal begin 2022 van start gaan en in ieder jaar zullen er circa 40 woningen worden gebouwd. De gemeente heeft aangegeven dat ze het dorps milieu willen aanhouden. Dit houdt in dat er maximaal 25 woningen per hectare komen. Omdat er dus weinig mensen per km² wonen, zullen er grote tuinen zijn.

De Veluwe

De Veluwe is een overwegende beboste landstreek van circa 1.000 km². Het hoogste punt van de Veluwe ligt op 110 m boven de waterspiegel. En er is veel te doen op de Veluwe zoals mountainbiken, wandelen, geocaching en nog veel meer. De Veluwe ligt ook heel dicht bij Achterveld, het is met de auto in 10 minuten te bereiken.

Het Dolfinarium

Het Dolfinarium is de waterdierentuin van Nederland en een van grootste zeezoogdierenparken binnen Europa. Vanuit Achterveld is het Dolfinarium met de auto in 30 minuten bereikbaar en voor jong en oud een leuk uitje door de flora en fauna.

De Apenheul

Ook de Apenheul ligt op circa 30 minuten rijden met de auto. In de Apenheul wonen ongeveer 35 soorten apen, in totaal zijn het ruim 300 apen uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Een groot deel van de apen in de Apenheul kunnen vrij met de bezoekers van het park rondlopen. 

Klantervaringen in Achterveld

Klantervaring van Jan willem uit Scherpenzeel

“Snelheid, passie en een groene mat, geweldig!”

Ik zou jullie zeker aanbevelen. Snelheid en passie zijn mijn woorden voor jullie onderneming.

Jan willem - Scherpenzeel - 2020-03-27
Klantervaring van Simon uit Scherpenzeel

“Super ”

Goede levering Aardige chauffeur Mooi gazon

Simon - Scherpenzeel - 2020-04-11

Graszoden bezorgen Achterveld

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Achterveld en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Achterveld

Veelgestelde vragen in Achterveld

Hoe snel kunnen graszoden in Achterveld geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Achterveld?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.