Onkruid in gras: wat doe je ertegen?

Of u nou fanatiek uw graszoden onderhoudt of er laks mee omgaat: onkruid in gras kan voorkomen op iedere grasmat. Wilt u mooi, egaal groen gras? Zonder onkruid? Wij hebben tips voor u om het onkruid te bestrijden. Het gewone onkruid kunt u tegengaan met bestrijdingsmiddel. Heeft u ook last van paardenbloemen en madeliefjes? Deze kunt u het beste met wortel en al uit de grond steken.

Bestrijd onkruid in gras met bestrijdingsmiddel

De meest effectieve oplossing tegen onkruid in gras is een bestrijdingsmiddel. Hoe gaat u hiermee om? 5 à 7 dagen nadat u droog gras heeft gemaaid, spuit u het bestrijdingsmiddel op het gras. Vervolgens wacht u ongeveer een week. In die tijd zorgt het bestrijdingsmiddel ervoor dat het onkruid explosief groeit, waardoor het onkruid dood gaat.

Onkruid in gras behandeld met bestrijdingsmiddel? Verticuteer!

Als u het onkruid in uw gras heeft behandeld met bestrijdingsmiddel en er kale plekken zijn ontstaan door het dode onkruid, verticuteer het gras dan. Met een speciale verticuteerhark of -machine zorgt u ervoor dat er lucht bij de wortels van het gras komt. Dat bevordert de groei van het gras enorm, waardoor de kale plekken snel zullen verdwijnen.

Hoe gaat u bij verticuteren te werk?

  • Bepaal hoe diep u gaat verticuteren.
  • Gebruik goed gereedschap (verticuteerhark of -machine, riek, bladhark, kruiwagen).
  • Verticuteer in april/mei of augustus/september. In die periodes groeit het gras het snelst en zal het snel herstellen van het verticuteren.
  • Strooi na het verticuteren graszaadmengsels op uw gazon.

Heeft u vragen over de bestrijding van onkruid? Neem contact met ons op voor meer informatie over onkruid in gras en we helpen u graag verder.