Graszoden kopen in Zurich

Gelegen in Zuidwest Friesland vindt u het dorp Zurich. 

De naam van het dorp trekt veel toeristen, vanwege de grote gelijkenis met Zürich in Zwitserland. Weliswaar heeft gemeente Wonseradeel getracht de naam te wijzigen, maar de inwoners van Zurich hebben zich hevig verzet tegen dat voorstel. Waardoor het voorstel werd verworpen.

Met een inwonersaantal van slechts 145 in het jaar 2019 is Zurich een rustige plek om te wonen en een geschikte plek om graszoden te kopen.

Graszoden kopen in Heeg

Gaat uw voorkeur uit naar wonen in een iets grotere plaats, dan kunt u Heeg overwegenvoor het kopen van een huis. Niet ver van Zurich gelegen, kunt u hier uw nieuwbouwhuis laten bouwen.

Net als in Zurich zult u hier in de nabijheid van water komen te wonen.

Besluit u in Heeg uw huis en graszoden te kopen, dan komt u op een eiland te wonen en wel aan het Heegermeer. Een prima plek om graszoden te kopen en uw tuin hiervan te voorzien. Heeg biedt u veel op het gebied van wonen en watersport.

Havenwoning nabij Zurich

De woningen die u hier kunt kopen, hebben een rode of oranje bakstenen gevel. De donkere voeg die men gaat gebruiken, geeft de woning een bijzondere uitstraling. Deze havenwoningen zijn gesitueerd met zicht op de haven.  Een ideale situatie om vanaf uw graszoden direct naar het water te lopen.

In Heeg een huis en graszoden kopen, betekent een aanhoudend vakantiegevoel in een dorp dat de nodige faciliteiten biedt.

Geschiedenis van Heeg

Heeg lag in het verleden al rond beduidende waterwegen en is ontstaan rond en op een terp die was voorzien van een kerk. Door de ligging rondom waterwegen waren de scheepvaart, visserij en de daaruit voortvloeiende handel lange tijd belangrijk voor Heeg.

Veruit het belangrijkste op het gebied van de visserij was de palingvisserij. In het verleden werd paling vanuit Heeg naar Londen geëxporteerd. Palingvissers uit Heeg hadden zelfs tot 1938 een eigen ligplaats bij de Tower Bridge op de Theems. Bekijkt u het wapen van Heeg, dan ziet u daar ook een paling op afgebeeld staan.

De naam Heeg is vermoedelijk verbonden aan een bij een haag of bosje gelegen kerk.  Na diverse naamwijzigingen ontstond in 1579 de definitieve naam Heeg.

Tuin vormgeven in Heeg

Als uw woning wordt gebouwd, kunt u al nadenken over de invulling van uw tuin. Een goede zet is het leggen van graszoden. 

Hiermee heeft uw tuin direct een mooie basis en voorkomt u dat werklui bouwgrond uw nieuwe woning binnenlopen. Voor het straatbeeld levert het leggen van graszoden ook een positieve bijdrage.

Klantervaringen in Zurich

Klantervaring van T uit Achlum

“Goede service, snel geleverd, mooi gras ”

Mooie graszoden, Zat alleen te weinig aanlegbemesting bij. Verder prima service, snel geleverd en je krijgt een pdf bestand erbij hoe je het gras moet onderhouden.

T - Achlum - 2020-04-12
Klantervaring van Jeanette uit Harlingen

“Duidelijke website, goede service en levering.”

Op de website kun je heel makkelijk kiezen welk gras je wilt. Op de aangegeven dag van levering kreeg ik een mail met tijdvak en advies om het gras binnen 2 uur te leggen ivm warm weer en daardoor broei. Het zijn mooie matten, allemaal dezelfde dikte en afmeting. Heel makkelijk te leggen. We hebben alles kunnen gebruiken, tot het laatste stuk (snij afval) toe (renovatie van een ander stuk gazon). Nu hopen dat het 'pakt' en zo mooi blijft als bij aflevering. Hartelijk dank Graszodenkopen.nl, voor het mooie gras tegen een hele mooie prijs, de goede service en perfectie levering.

Jeanette - Harlingen - 2020-06-07

Graszoden bezorgen Zurich

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zurich en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zurich

Veelgestelde vragen in Zurich

Hoe snel kunnen graszoden in Zurich geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zurich?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.