Graszoden kopen in Zijderveld

De oudste nederzetting die de gemeente Vijfheerenlanden rijk is, dat is het dorpje Zijderveld.
Gelegen in de provincie Utrecht herbergt Zijderveld een schat aan geschiedenis.
Al voor het begin van de jaartelling werd Zijderveld bewoond door jagers, vissers en boeren.

In de 12e eeuw kreeg het de naam Sidenderveld om later de definitieve naam Zijderveld te krijgen.
Zijderveld is echter niet altijd onderdeel geweest van de provincie Utrecht. Zijderveld behoorde in 1820 tot de provincie Zuid-Holland en pas sinds 2002 vormt het onderdeel van de provincie Utrecht.

Graszoden kopen in Culemborg

Zelf de rust en natuur beleven in Culemborg kan als u een nieuwbouwwoning gaat kopen in de nabijheid van Zijderveld. Het huis en de graszoden die u kunt kopen, vormen dan onderdeel van project Prijsse Erf.

Hier een huis en graszoden kopen, betekent dat u de stad Culemborg in de nabijheid van uw woning zult vinden.
Dit project wordt modern vormgegeven en er is ruime mogelijkheid om als koper van een huis en graszoden uw eigen ideeën te bespreken. Nabij het water gelegen is het kopen van graszoden een goede keuze voor uw tuin. 

Duurzaamheid

Het huis dat u gaat kopen zal duurzaam worden vormgegeven. Door het leggen van zonnepanelen op uw dak en te kiezen voor led lampen kunt u uw eigen bijdrage leveren aan een extra duurzame vormgeving van uw woning en tuin.

De led lampen kunnen namelijk ook in de tuin worden geplaatst. Hierdoor zullen de graszoden u een prachtig effect geven in de avonduren en vormen de graszoden zowel overdag als in de avonduren een mooi geheel.

Rondom de woning zult u veel groen ervaren. Het leggen van graszoden in uw tuin versterken de uitstraling en vormen een verlengde van het natuurlijk schoon rondom het woonproject.

Culemborg

Uw toekomstige woonplaats Culemborg is gelegen in de Neder-Betuwe. 
Culemborg is gelegen in het Gelderse rivierengebied de Betuwe ten westen van Gelderland. Hier woont u in een prachtig gebied dat u de nodige ontspanning zal bieden in uw vrije tijd en voor het nodige woongenot zal zorgen.

Culemborg was van oorsprong een handelsdorp dat was gelegen aan rivier de Meer en de zuidelijk gelegen overwal van de rivier de Lek.
Met een inwoneraantal van bijna 30.000 mag Culemborg zich een omvangrijke stad noemen.

Bezienswaardigheden

Om uw omgeving goed te leren kennen, kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen Buren. Deze naam wordt vaak genoemd in verband met de historische banden die er zijn met het Huis van Oranje. 

Als u een bezoekje brengt aan Buren zult u de boomkwekerijen en de fruitteelt met eigen ogen kunnen bekijken.
Het stadspark van Culemborg heet De Plantage en is door een tuinarchitect in 1850 ontworpen in Engelse landschapsstijl.
Door de beperkte aanpassingen die er zijn doorgevoerd, is de oorspronkelijke vormgeving ook vandaag de dag nog goed zichtbaar. Het stadspark is aangemerkt als gemeentemonument.

Voor bezienswaardigheden in Culemborg heeft u een ruime keuze. 
Zo kunt u onder andere een bezoek brengen aan:

 • de oud katholieke parochie
 • het Elisabeth weeshuis
 • de kasteeltuin en museum
 • de jachthaven en veerpont
 • Fort Everdingen

Klantervaringen in Zijderveld

Klantervaring van Machiel uit Vianen

“Goed en niet duur!”

Toen ik 2 dagen voor levering mailde dat 1 week later voor ons net beter uit zou komen was dit geen probleem en werd de leverdatum direct omgezet zonder extra kosten. Helemaal top! Gras ziet er ook goed uit en wordt op een nette manier geleverd.

Machiel - Vianen - 2019-09-15
Klantervaring van Ellen uit Leerdam

“super vlot geleverd en prachtige kwaliteit!”

Erg blij met graszodenkopen. nl. Volgende dag in huis, al om 8:00 geleverd. Prachtige kwaliteit van schaduw gras, ons gazon ligt er weer prachtig bij!

Ellen - Leerdam - 2019-10-24

Graszoden bezorgen Zijderveld

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Zijderveld en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zijderveld

Veelgestelde vragen in Zijderveld

Hoe snel kunnen graszoden in Zijderveld geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zijderveld?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.