Graszoden kopen in Zaanstad

Wij zijn regelmatig in Zaanstad te vinden om wijken van graszoden te voorzien waarmee we prachtige, groene gazonnen creëren. Wij hebben klanten in de wijken Poelenburg, Oude Haven, De Zuid en Rooswijk. Weet u niet zo goed waar u moet beginnen om van uw tuin een parel te maken? Wij kunnen u verder helpen met bijvoorbeeld grasmatten leggen. Onderaan deze pagina is meer informatie te vinden.

Natuur in Zaanstad

Zaanstad valt in de Zaanstreek en dat betekent dat er veel verschillende natuur te vinden is. Denk aan weilanden die net boven en onder de waterspiegel liggen, veenpolders en bossen.

Darwinpark

Het Darwinpark bestaat in 2020 een halve eeuw. Al bijna 50 jaar lang vormt het park een scheiding tussen de stad en het buitengebied. Niet zo lang geleden heeft de Gemeente Zaanstad het park compleet gemaakt waardoor het park niet alleen een doorgangspark was. Inmiddels heeft het Darwinpark verschillende wandelroutes, een bos- en moerastuin, een grastuin en watertuin. Leuk aan deze tuinen is dat elke tuin een eigen thema heeft. Voor iedereen is er wel een tuin waar het hart sneller van gaat kloppen!

Volkspark

In het noordwesten van Zaandam ligt het Volkspark. Vanaf het jaar 1890 komen hier dagelijks mensen om te genieten van alles wat het park te bieden heeft. Het park is ooit een schenking geweest van houthandelaar Cornelis Corver van Wessem wegens zijn 40-jarige huwelijk. Er hebben veel veranderingen plaatsgevonden, bijvoorbeeld in de Tweede Wereldoorlog. Maar in 2000 is er besloten om het zoveel mogelijk te houden zoals het in de 19e eeuw was. Zo is het originele beplantingsschema zoveel mogelijk hetzelfde gebleven. Een fijn park dus: niet alleen vanwege de natuur, maar ook de rijke geschiedenis.

Groene wijken in Zaanstad

Groen wonen in Oostzijderpark

In het noorden van Zaandam is nieuwbouwproject Oostzijderpark te vinden. Dit is de plek waar ruimte, comfort en bereikbaarheid centraal staan. Binnen 5 minuten fietsen bent u al in het centrum van Zaandam. Tegelijkertijd kunt u vanuit de achtertuin genieten van uw uitzicht over het landschap wat Noord-Holland en de Zaan te bieden heeft. Ook comfortabel in uw tuin zitten? Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de juiste graszoden voor een prachtig gazon.

Heerlijk uitzicht in Zaanse Oever

De Zaanse Oever heeft alles waar u van droomt: vrije vergezichten, het gevoel van écht buiten zijn, groene polders en weg van de drukte van de stad. Duurzaamheid staat hier hoog op het prioriteitenlijstje. Bent u benieuwd hoe u uw eigen droomtuin kunt realiseren? Wij denken graag met u mee.

Klantervaringen in Zaanstad

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Zaanstad

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zaanstad en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zaanstad

Veelgestelde vragen in Zaanstad

Hoe snel kunnen graszoden in Zaanstad geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zaanstad?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.