Graszoden kopen in Zaandam

U hebt besloten om uw gazon aan te pakken, maar waar begint u? Grote kans dat u nog veel vragen heeft over het aanleggen van een mooi gazon. Wij helpen u daar graag bij. Wist u dat wij al meerdere wijken in Zaandam hebben voorzien van mooie opgeknapte tuinen? Wij hebben vaste klanten in de wijken Zaandam Noord, Rosmolenbuurt, Poelenburg en Peldersveld. Meer informatie over onze werkwijze kunt u vinden onderaan deze pagina.

Nieuwbouwwijken in Zaandam

Zaandam is dan wel een grote stad met ruim 76.000 inwoners, dat betekent niet dat de stad geen groene wijken heeft. Integendeel: Zaandam is juist bezig met het aanleggen van nieuwe groene nieuwbouwwijken.

Project Gouwpark

Veel buitenruimte en groen zijn de twee belangrijke punten die het nieuwbouwproject Gouwpark goed samenvat. Deze grote woningen met ruime tuin is bij uitstek een ideaal parkachtige woonwijk voor mensen die dichtbij de natuur én de stad willen zijn. Kanoën, wandelen, ontspanning in de heemtuin op loopafstand. Het klinkt fantastisch en dat is het ook. Wij helpen u graag een handje bij het creëren van uw droomtuin. Het enige wat u hoeft te doen is ons te contacten!

Project Zaanse Oever

Project Zaanse Oever is perfect voor iedereen die snakt naar meer natuur en een landelijke omgeving, en de bruisende stad achter zich wilt laten. De Zaanse Oever is een intieme wijk met uitzicht over rivier De Zaan. De woningen liggen aan de Kalverringdijk met uitzicht over de groene polder. Een fijne combinatie voor de echte natuurliefhebber. Wilt u uw gazon aanpassen aan de groene omgeving? Neemt u eens contact met ons op, dan kunnen wij u adviseren op het gebied van graszoden en –matten.

Natuur in Zaandam 

Het Darwinpark

Al bijna 50 jaar lang vormt het Darwinpark een scheiding tussen de rand van de stad en het buitengebied. Gemeente Zaanstad heeft onlangs het park compleet gemaakt waardoor het park niet alleen een doorgangspark was. Inmiddels heeft het Darwinpark verschillende wandelroutes, een bos- en moerastuin, een grastuin en watertuin. Leuk aan deze tuinen is dat elke tuin een eigen thema heeft. Voor iedereen is er wel een tuin waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen!

Het Volkspark

Het Volkspark is in 1890 aan Zaandam geschonken door houthandelaar Cornelis Corver van Wessem, omdat hij zijn 40-jarig huwelijk wilde vieren. Sindsdien heeft het park veel veranderingen ondergaan, maar sinds het jaar 2000 zijn veel originele ideeën weer teruggehaald. Een voorbeeld hiervan is het originele beplantingsschema. Dit park heeft dus een rijke geschiedenis, maar biedt ook mogelijkheden voor fijne wandelingen en ontspanning.

Klantervaringen in Zaandam

Klantervaring van Rene uit Westzaan

“Helder en duidelijk ”

Super team die weten waar ze mee bezig zijn echt een aanrader

Rene - Westzaan - 2020-04-07
Klantervaring van Rene uit Westzaan

“Correct van a tot z”

Jongens weten waar ze mee bezig zijn en was keurig geregeld allemaal

Rene - Westzaan - 2020-04-03

Graszoden bezorgen Zaandam

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Zaandam en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Zaandam

Veelgestelde vragen in Zaandam

Hoe snel kunnen graszoden in Zaandam geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Zaandam?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.