Graszoden kopen in Wolvega

Wolvega, ook wel Wolvegea genoemd, is een dorp uit de gemeente Weststellingwerf en behoort tot de provincie Friesland. Met maar liefst  13.000 inwoners is het een groot dorp met veel gezelligheid en levendigheid. Met het karakteristieke landschap van de Lindevallei en een mooie ligging in het zuiden van Friesland kunt u hier geweldig wonen.

Woont u in de gemeente Weststellingwerf? Wilt u op korte termijn een woning kopen in Wolvega? En wilt u ook uw woning en tuin gaan aanvullen met graszoden? Dan bent u hier op de juiste plek. Mede door ons grote aanbod, concurrerende tarieven en producten van hoge kwaliteit leveren we vaak in Wolvega en omgeving. Voor andere wensen of voor meer informatie kunt u onderaan deze pagina kijken.

Ruim en landelijk wonen in Wolvega

Graszoden kopen bij Lindewijk

In de Lindewijk is het heerlijk vertoeven. Deze nieuwbouwwijk zit op een unieke locatie tussen het water en de natuur. Hier gaan werken, wonen en recreëren allemaal samen. Bovendien is het een wijk waarin u zich vrij kunt voelen. Daarnaast is het met de nodige voorzieningen zoals basisscholen, een opvang, een treinstation en dicht aan de A32 een wijk met vele mogelijkheiden.

De woningen zelf zijn ruim opgezet en voorzien van het nodige groen. Het gaat hierbij om kavels, rijwoningen, vrijstaande woningen en huizen die speciaal zijn gebouwd voor starters. Met elk zowel moderne als landelijke karakters woont u in een levendige wijk.

Net zo mooi zijn de tuinen die u hier aantreft. De meeste zijn voorzien van een mooi, groen gazon. Hier nodigen buurtgenoten elkaar regelmatig uit voor een drankje in de tuin. Wilt u dit ook? Dan kan dit door graszoden te kopen. Regelmatig komen we in buurten als deze langs.

Een huis kopen in het centrum van Wolvega

Wolvega is een dorp met een rijke historie. Zo is dit dorp al voor het eerst genoemd in het jaar 1218. Deze geschiedenis vindt u ook terug in het prachtige centrum van Wolvega.

Wonen in de binnenstad van Wolvega betekent dan ook wonen in een centrum met karakter. Zo kunt u een leuke ochtendwandeling maken langs oude gevels en gebouwen. Aan de andere kant zijn de middag- en avonduren geweldig om door het land, natuur en langs het water te trekken.

Bent u van plan om op korte termijn een woning te kopen in de binnenstad van Wolvega? Dan is het leuk om dit aan te vullen met graszoden. Hierdoor heeft u na een lange dag een heerlijk eigen plekje om uit te rusten. Bovendien kunt u deze graszoden eenvoudig via de webshop bestellen.

Omgeving en natuur van Wolvega

Lendevallei

Het Lendevallei is goed bekend onder de inwoners van Wolvega. Dit is een moerasgebied met een grote diversiteit aan planten en dieren. Het gaat hier om een groene oase van rust. Bovendien is het een geweldige plek voor dierliefhebbers. Regelmatig kunt u hier speciale moerasvogels, Schotse hooglanders en insecten vinden.

Roodbaardpark

Het Roodbaardpark is een stuk natuur dat de laatste jaren flink is opgeknapt. Bovendien is er een nieuw wandelpad aangelegd: Het Roodbaardpad. Hier kunt u heerlijk wandelen langs een divers natuurgebied, met schoon water en mooie rietvelden. Het is een waar paradijs geworden voor de wandel- en natuurliefhebber.

Klantervaringen in Wolvega

Klantervaring van Pieter uit Oranjewoud

“Prima service, niet duur en prachtig mooie graszoden!”

Ik ben erg tevreden. Graszodenkopen.nl kwam niet als duurste uit de vergelijking, woensdag besteld, vrijdag in huis, zaterdag gelegd! De kwaliteit van de graszoden is erg goed!

Pieter - Oranjewoud - 2020-04-12
Klantervaring van Jan uit Tuk

“Mooie zoden”

Vlot en goed geleverd.

Jan - Tuk - 2019-09-30

Graszoden bezorgen Wolvega

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Wolvega en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wolvega

Veelgestelde vragen in Wolvega

Hoe snel kunnen graszoden in Wolvega geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wolvega?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.